foto: Martin Knegt

Afgelopen zaterdag werd voor de 4e keer de Rietplasrun georganiseerd door atletiekvereniging De Sperwers uit Emmen. De start en finish van deze selectieve crossloop was bij het Hippisch Centrum in Emmen. Daar kregen de deelnemers kregen te maken met uitdagende elementen als zand, gras, heuvels en strand nabij de Grote Rietplas in Emmen.

Voorafgaand aan de hoofdafstanden van 4 en 8 kilometer waren er 1 en 2 kilometer wedstrijden voor de jeugd. Op de 1 kilometer was er een mooie 2e plaats voor Milou Karssies bij de meisjes pupillen A. Kike Velting liep de dubbele afstand bij de meisjes junioren D en pakte de winst na 8 minuten en 14 seconden. Na de jeugdwedstrijden gingen de 4 en 8 kilometer tegelijkertijd van start. HAC’63-atleet Job Ytsma won overtuigend de kortste afstand in 14.47 minuten. Teamgenote Iris Velting deed hetzelfde bij de vrouwen. Zij bleef haar tegenstanders met een tijd van 15.46 minuten bijna anderhalve minuut voor.

Allard Brunsting eindigde net naast het podium bij de heren 40+. Hij werd 4e bij de korte cross. Op de dubbele afstand was er een overwinning bij de dames senioren voor Ilona Stille. Met een tijd van 37.42 minuten bleef zij clubgenote Cathy van Es-Bode nipt voor. Cathy pakte met een tijd van 37.55 minuten een mooie 3e plaats bij de vrouwen 40+. In dezelfde categorie werden Sandra Medendorp, Claudia van Tellingen en Alida Jansma respectievelijk 5e, 6e en 9e.

Bij de mannen waren helaas geen podiumplaatsen voor HAC’63, maar wel prima prestaties voor Jan-Bart Kip en Bert Karssies. Jan-Bart Kip werd 8e bij de mannen senioren in 34.38. Bert Karssies greep, na een aantal mooie podiumplaatsen de afgelopen tijd, nu net naast de prijzen met een 4e plaats in 32.19 minuten.