Etappe 3 van Tecklenburg naar Mettingen was weer een prooi voor Erwin Akkerman en ook Erik Leusink werd weer nummer 1 in zijn categorie. Bert Karssies, Aard van der Vinne, Albert-Jan de Haan, en Jans Berghuis deden goed hun ding en consolideren hun plekken in hun categorie. Martin Kreeft, Anja Bennink, Ferry , en Jozina Ernst Rietdijk kenden een betere dag dan gisteren en hadden weer goede moed voor etappe 4. Helaas voor Frank Evers was dit zijn laatste etappe en nekte zijn kuitblessure, de hoogte verschillen en de vermoeid samen zijn verdere deelname aan deze 6 daagse.

Dag 4 van Mettingen naar Dickenberg was in grote lijnen vergelijkbaar met dag 3 met dat verschil dat de warmte enkele van de HAC atleten wel heel erg veel van de lichamen vergde en daardoor de vermoeidheid heel erg toe sloeg en het grote voordeel was dat deze etappe vandaag de kortste was met zijn bijna 18 km, maar gelukkig waren er geen uitvallers.

Dag 5 van Dickenberg naar Ibbenbüren was weer een langere etappe van ruim 22 km. Gelukkig stond vandaag de zon niet zo hoog aan de hemel en viel het met de extreme warmte iets mee maar wel was het erg zwoel en werd er zeker flink gezweet. Deze lange etappe kende vele verschillen qua parcours mooi lange klimmen en afdalingen over de weg en door de bossen en de dorpen, dus heel afwisselend maar erg pittig. Ook vandaag geen grotere veranderingen in het klassement. Alleen Bert moest zijn 4de plaats afstaan voor de 5de plaats maar deze zou hij de volgende dag weer heroveren.

Dag 6 en tevens de laatste en even lang als de 5de etappe werd anders dan verwacht. De voorspelling was dat het tegen de start om 14.00 uur droog zou zijn maar het tegenovergestelde gebeurde. Om 14.00 begon het te regenen en werd het een stuk frisser, wat voor de lopers trouwens erg fijn was. Allen voor de mee fietsers, Gerrit en Jan werd het een nat en koud middagje. De atleten trokken zich er weinig van aan en Erik had zich voorgenomen deze laatste etappe op zijn naam te zetten. Het duurde to 5 km voor de finish dat Erwin eindelijk weer aansluiting kreeg met Erik na meerdere pogingen maar deze keer ging hij goed over Erik heen en moest Erik ook in deze laatste etappe zijn meerdere erkennen in Erwin. Maar Erwin elke etappe nr 1 en dus ook overall winnaar en Erik in zijn Klasse ook de nr 1. Beiden ook nog eens met een lichte blessure aan voet en knieen. Eigenlijk was het best een kneuzen team dit jaar want Frank al uitgestapt met een kuitblessure en Arie met een zweepslag in de achillespees. En ook Aard behoorlijk last van zijn hamstring en flink ingetaped toch goed de eindstreep gehaald met een hele goede eindtijd en 2de plaats in de 45 plus categorie. In deze laatste etappe heeft Aard ook nog eens goed werk gedaan voor Bert, want die had het vandaag erg zwaar maar kon toch goed aanpikken bij Aard en zo zijn 4de plaats toch terug pakken. Albert-Jan ook al enkele dagen veel last van zijn scheenbeen moest wel heel erg op zijn tandvlees lopen maar al zat er een top 10 in zijn klassen op 1 na net niet in (chapeau) dat hij hem toch uit heeft kunnen lopen. Martin en Anja vochten de laatste dagen een onderlinge strijd uit en Martin wist deze uiteindelijk met 22 seconden verschil te winnen. Jans Berghuis was deze 6 daagse wel een heel erg stabiele factor en behield van begin tot eind zijn 3de plaats in zijn categorie mannen 60. Met Ferry en Jozina leek het zelfs steeds makkelijker te gaan en ook deze laatste etappe
wisten ze goed te volbrengen. Wel hadden de atleten allemaal zin om de 7de dag toch maar even rust te nemen.