Afgelopen zaterdag was de Falieberg in Zuidwolde het decor voor de Lexis Crossloop in Zuidwolde. Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door Loopgroep Zuidwolde en is tevens de derde wedstrijd van het Loopcircuit de Wolden. De atleten van HAC’63 behaalden, net als voorgaande jaren, weer vele podiumplaatsen.


De crosswedstrijd ging van start met de Canicross over 5 kilometer. Hierbij liep Martin Luteijn met hond Bente naar een mooie 3e plaats. Samen legden zij de cross af in 21.37 minuten.  Hierna was het de beurt aan de jeugd van 6 tot en met 9 jaar. Hierbij ging de winst bij zowel de meisjes als de jongens naar een atleet van HAC’63. Jade Schuitema liep de 1250 meter lange cross in 4.46 minuten. Hiermee bleef zij de concurrentie ruim voor. Sascha van Lubek maakte het een stuk spannender door 1 seconde voor de nummer twee te eindigen. Maar na 4.32 minuten was hij de sterkste in de eindsprint. De jeugd van 10 tot en met 12 jaar liepen 2,5 kilometer. Ook hierbij snelden HAC’63-atleten naar de winst. Kike Velting deed dit met een tijd van 9.13 minuten bij de meisjes en Milan Linthorst won na 8.33 minuten de cross bij de jongens. Een knappe 4e plaats was er voor Milou Karssies in exact 10 minuten.

Na de jeugdlopen klonk het startschot voor de 5 en 10 kilometer. In de ronde van 5 kilometer moest de Falieberg 3 keer beklommen worden. De 10 kilometer lopers deden dit dus maar liefst 6 keer. Bij de 5 kilometer waren er podiumplaatsen voor Milou Lendfers en Dave Hulzebos. Lendfers werd 3e in 21.41 minuten bij de vrouwen en bleef daarmee clubgenote Ilona Stille nipt voor. Cathy van Es-Bode liep naar een 6e plaats. Dave Hulzebos eindigde tijdens zijn thuiswedstrijd als 2e in een mooie tijd van 18.39 minuten. Rolf Koopman en Bert Karssies waren nog herstellende van de marathon, maar liepen naar een 4e en 5e plaats. Bij de dubbele afstand liep Eline Zomer van begin af aan vooraan. De winst gaf ze niet meer uit handen en met een tijd van 45.24 minuten bleef ze clubgenote Antien van der Vegt ruim 20 seconden voor. Bij de mannen was er een podiumplaats voor Jannes Dolfing. Hij werd 3e in 39.51 minuten, gevolgd door Johan Hulzebos en Jerome Corba op plaats 5 en 6.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Jeroen-Pieter van der Vliet