Hollandscheveld – Op woensdagavond 7 juni 2023 stond de Speeltuinloop op het programma. Deze loop is al jarenlang een traditie in Hollandscheveld. Veel lopers van HAC’63 deden mee. Het zonnetje was fijn voor het publiek en de vrijwilligers langs de kant. Voor de lopers was het wat aan de warme kant, maar dat was niet af te zien aan de resultaten.

De jeugd heeft de toekomst

Op de 1 km kwam Lieke Vredeveld uit voor HAC’63. Ze werd knap vijfde en liep een mooie tijd van 4:13 minuten. Op de dubbele afstand wist Reinout Venema de winst de pakken. Hij dook als enige onder de 7 minuten op deze 2 km wedstrijd. Jurgen Eefting maakte het podium compleet. Rafael Ruisch en Niels Eefting liepen ook goed mee. Ze werden respectievelijk vierde en zevende in 7:42 minuten en 8:37 minuten. Bij de meiden pakte Jip Scholing de winst. Tara Benjamins en Lieke Snoeken mochten ook het podium beklimmen, want ze werden tweede en derde. Daphne Veuger finishte als vijfde. De meiden liepen mooie tijden.

De 5 km wedstrijd bij de mannen

Voor de volwassenen stond de 5 kilometer op het programma. Eerst liepen ze een rondje van één kilometer. Gevolgd door twee rondjes van ongeveer twee kilometer. Harm-Jan Martens nam vanaf de start de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Hij finishte in een mooie tijd van 16:33 minuten. Caleb Hoogeveen volgde op een half minuutje. Hij liep een zeer sterke en tactische race, want hij schoof gedurende de wedstrijd op van plek drie naar plek twee. Er liepen nog veel meer mannen mee die ook lid zijn van HAC’63. Zo behaalden Rob van de Graaf, Alwin Hoorn en Aard van der Vinne de top 10. Jerome Corba, Jan-Bart Kip en Manuel Westerveen misten net de top 10, maar werden wel knap elfde, twaalfde en dertiende. Ook Damian Helder finishte netjes in de top 20. Michel Gort en Ruben Eefting mochten allebeide tevreden zijn met hun tijden; 21:55 minuten en 24:19 minuten.

Compleet HAC’63 podium bij de dames 5 km

Bij de dames liet Mariëlle Lensen er geen gras over groeien. Ook zij pakte vanaf de start de koppositie, om deze vervolgens niet meer af te staan. Ze finishte ruim onder de 19 minuten, om precies te zijn 18:43 minuten. Lidia Meijer liep ook erg sterk. Ze gaf een halve minuut toe op de winnares, maar ze finishte ruim binnen de 20 minuten. Met 19:20 minuten mocht ze welverdiend het zilver in ontvangst nemen. Antien van der Vegt maakte het feestje van HAC’63 compleet. Met een tijd van 21:17 minuten zorgde ze er voor dat het hele podium bestond uit atletes van HAC’63. Ilona Stille en Manon Vos volgden elkaar op in de uitslag. Ze werden zevende en achtste in 24:36 minuten en 25:39 minuten. Zo was het een mooie loopavond.

foto: J. Thalen tekst: Laura