Stadskanaal – afgelopen weekend werd het NNK meerkamp gehouden. Na een aantal jaar afwezigheid, deden dit jaar drie atleten namens HAC’63 mee.

Linda de Jonge begon haar meerkamp met de 100 meter horden, ze wist met 18,05 seconden op haar eerste onderdeel meteen 483 punten te scoren en pakte daarmee de tweede plaats. Daarna volgde hoogspringen, hier wist zij wederom een tweede plaats te bemachtigen. Met 8,20 meter op het onderdeel kogelstoten pakte ze wederom een tweede plaats. Het afsluitende onderdeel van haar dag was de 200 meter sprint. De 200 meter wist zij in exact 30 seconden af te ronden. En verrasend genoeg pakte ze ook hier de tweede plaats.  Op haar tweede dag ging ze verder waar ze op zaterdag was gebleven. Op het onderdeel Speerwerpen,  verspringen en de afsluitende 800 meter wist ze steeds als tweede te eindigen. Hiermee wist ze haar tweede plaats uiteiraard te verzilveren en huiswaarts te keren met een nieuw puntenrecord.

 

Bij de junioren A lag er voor Eva Stienstra een tweede plaats in het verschiet. Echter was zij iets minder constant met het aantal tweede plaatsen. Hoewel ze wel op een vergelijkbare manier startte. Ook zij wist haar eerste twee onderdeel met een tweede plaats te af te sluiten. Maar bij het kogelstoten eindigde ze op een vijfde plaats. Dit wist zij echter goed te maken met de 200 meter welke zij met groot verschil wist te winnen. De zondag wist zij te startten met een derde plaats op het onderdeel verspingen. Hierdoor lag ze nog op koers voor een podiumplaats, maar de eerste plaats werd al wat lastiger, zeker toen ze met speerwerpen een vierde plaats wist te bemachtigen.  Toch wist zij met een snelle 800 meter heel dichtbij de eerste plaats te komen. Helaas kwam ze daar net wat punten voor tekort.

 

Ook Sander Baas deed een gooi naar een podiumplaats. Hij moest echter genoegen nemen een vierde plaats. Voor de mannen bestaat de meerkap uit 10 onderdelen, dus zijn schema was iets voller. Maar op de eerste dag kwam wel een van zijn betere onderdelen naar voren. Op het onderdeel kogelstoten wist hij net geen 10 meter te stoten, maar daarmee wist hij wel een mooi aantal punten te pakken. Sander wist overigens met het onderdeel polstokhoogspringen een gedeelde tweede plaats te pakken. Ter afsluiting liep Sander de 1500 meter. Met een vierde plaats op dit onderdeel, werd zijn vierde plaats op de meerkamp officieel.

Tekst: Remco Bos