Nu het indoorseizoen definitief achter de rug is, komen de baanwedstrijden weer terug op de agenda. Afgelopen weekend werd voor de pupillen de openingswedstrijd in Assen georganiseerd en konden de junioren en ouder deelnemen in Steenwijk aan de Xalos Coffees trainingspakkenwedstrijd.

Bij de pupillen in Assen waren er drie podiumplaatsen voor HAC’63. In een sterk deelnemersveld wist Ruben Eefting bij de pupillen A eerstejaars het brons te bemachtigen op de meerkamp. Vooral de 60 meter sprint leverde hem een behoorlijk aantal punten op. En dat bleek ook wel nodig want de nummers vier en vijf presteerde beter op de op de onderdelen verspringen en kogel. Ook bij de jongens pupillen B was er brons op de meerkamp. Finn Blokzijl liep net als Ruben een sterke sprint, maar ook zijn prestatie op het onderdeel kogelstoten viel op.  Hiermee wist hij trainingsmaatje Lorens Reumer van het podium te houden. Jade Schuitema keerde huiswaarts met een zilveren plak om haar hals. Bij de meisjes pupillen A eerstejaars was ze letterlijk ‘best of the rest ‘. De nummer één, Julia Dokter, presteerde namelijk op een zeer hoog niveau. Dat wil niet zeggen dat de prestaties van Jade er minder om zijn. Ze wist namelijk op de 60 meter sprint onder de 10 seconden te blijven, iets wat verder alleen Julia Dokter was gelukt. En ook op het onderdeel verspringen liet Jade de concurrentie ver achter zich.

In Steenwijk waren drie dames van HAC’63 actief. Jacelyn Gruppen wist de 5000 meter in 17:10,58 te lopen. Een tijd die goed genoeg was voor de tweede plaats. Ook Maaike Geerling kende succes in Steenwijk. Ze wist op het onderdeel hoogspringen haar persoonlijk record te evenaren en wist daarmee op een gedeelde eerste plaats te eindigen. De trainingsuren die ze afgelopen tijd heeft gemaakt in de talentengroep van Jan ten Cate waren terug te zien op de 1000 meter, want ook hier wist Maaike er met de winst vandoor te gaan. Ook had Maaike zich geplaatst voor de finale van de 60 meter sprint. Maar deze liet Geerling aan zich voorbij gaan zodat ze zich kon focussen op het hoogspringen. De derde dame die namens HAC’63 deelnam, Linda de Jonge, maakte haar rentree op de atletiekbaan. Ook zij wist het podium te halen. Vooral haar prestatie op het onderdeel verspringen zal haar goed hebben gedaan. Ze wist dit onderdeel te winnen met een sprong van 4,45 meter, daarnaast wist ze ook brons te pakken op de 100 meter sprint.

Tekst: Remco Bos
Foto: Fam. Geerling