Stadskanaal – afgelopen weekend stond in Stadskanaal de Nelli Cooman Games op het programma. Een wedstrijd waar menig jeugdleden van HAC’63 aan mee hebben gedaan. Maar na 25 jaar was dit de laatste editie. De naamgever wil, Nelli Cooman, wil haar naam niet meer aan het evenement verbinden omdat ze bezig is met een nieuw evenement waarbij meerdere verenigingen betrokken zullen zijn. In de 25 jaar heeft HAC’63 mooie resultaten weten te behalen en ook in de laatste editie hebben leden van HAC’63 weer mooie prestaties weten te leveren.

Bij de pupillen B wist Mila Flik de meerkamp winnend af te sluiten. Over de gehele meerkamp wist zij uitstekend te presteren. Maar met name haar prestatie op de 40 meter sprint sprong er bovenuit. Ze was veruit de snelste van het veld en wist daarmee een behoorlijke voorsprong in het klassement te nemen. Uiteindelijk wist ze met een totaal van meer dan 1700 punten er dus als winnaar vandoor te gaan. Naast Mila wist ook Lieke Vredeveld meer dan 1000 punten te behalen en eindigde daarmee als 10e. Ciara Wiltinge en Carmen Vos werden respectievelijk 15e en 16e. Bij de jongens B werd Jorrit Norde 9e.
Noud Kohl werd 5e bij de jongens pupillen C. Ook was er een vijfde plaats voor Jurgen Eefting, hij wist dit echter bij de jongens pupillen A2 te behalen.

Naast de pupillen kwamen ook de junioren in actie. Hierbij sprongen vooral de prestaties van Danique Vredeveld, Niels Eefting en Lorens Reumer in het oog. Alle drie wisten een derde plaats te behalen. Danique wist haar prestatie te leveren op het onderdeel discuswerpen, waar ze met 21,87 meter iets onder haar pr bleef. Niels snelde naar de derde plaats op de 1000 meter en Lorens wist met een sprong van 4,86 meter de derde plaats veilig te stellen op het onderdeel verspringen.