Apeldoorn – februari staat al jaren bekend als NK Indoor maand, afgelopen weekend was het de beurt aan de masters. Namens HAC’63 stond de naam van Harm-Jan Martens op de startlijst van de 3000 meter. Vorig jaar wist hij op het zelfde NK en zelfde afstand de nationale titel bij de masters 35+ op zijn naam te zetten en natuurlijk heeft de Hoogeveense atleet ingezet op een prolongatie van zijn titel.

Vlak voor de start, tijdens het inlopen, zat de schrik er echter even goed in. Tijdens de warming-up schoot het namelijk licht in de kuit. Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal mee voor Harm-Jan en kon hij gewoon aan de start van de 3000 meter verschijnen. De eerste kilometer wist Martens samen met Michiel van Nispen van AV Sprint op te trekken. Maar daarna moest Harm-Jan Michiel laten lopen en hopen dat hij op een later moment weer in zicht zou komen. Het doel van de loper uit de Budget Bestrating-groep was om onder de 9:25 minuten te lopen. Dus focuste hij zich voornamelijk daar op. Helaas moest Harm-Jan na 3000 meter concluderen dat die missie echter niet was gelukt nadat hij als tweede over de finish kwam in een tijd van 9:27,97.

Toch kijkt hij met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. ‘’Harder kon niet’’, gaf de 38-jarige loper kort na afloop van zijn race aan. Met de tweede plaats maakt hij tevens zijn ‘’collectie’’ compleet. Tot heden had hij namelijk nog geen zilver gewonnen op het NK voor masters. Met de prestatie van afgelopen weekend heeft hij deze dus aan zijn verzameling kunnen toevoegen.

Tekst: Remco Bos
Foto: Coen Schilderman (Atletiek Unie)