Winterswijk – Een kleine twee weken geleden waren een aantal atleten actief op de nationale Special Olympics in de Achterhoek. Tijdens dit meerdaags evenement werden de atleten begeleid door trainers Jozina Ernst en Alida Jansma. Het evenement werd door een openingsceremonie, waarin de atleten; Berend jan en Peter Jacob Neijmijer, Harron Dekker en Nicol Sieblink in een defilé hun entree mochten maken. Na de ceremonie gingen atleten en staf direct door naar het ‘Olympisch dorp’ waar zij de komende drie dagen zouden verblijven. En zoals het bij goede topsporters hoort, gingen zij vroeg naar bed om de volgende dag op hun best te kunnen presteren tijdens de divisie indeling.

Nicol mocht het spits namens HAC’63 afbijten met de 200 meter sprint. Ze had geluk dat dit onderdeel niet op het heetst van de dag plaats vond, want er werden hoge temperaturen verwacht. De 200 meter wist Nicol uiteindelijk in een tijd van 37.09 seconden af te sluiten.  Met 9,5 meter op kogelstoten en 3.53  minuten op de 800 meter wist zij ook goed op de andere onderdelen  te presteren. Jorian Seubers, die een dag later aansloot bij de groep, verscheen samen met de andere mannen aan de start van de 1500 meter. De broeders Nijmeijer waren de eerste atleten van HAC’63 die finish passeerden. Jorian ging voortvarend van start en begon aan een snelle eerste ronde, toch moest hij Harron Dekker uiteindelijk voor zich laten. Op basis van hun prestaties, werden zij vervolgens ingedeeld voor de verschillende finales die op zondag plaats vonden.

Nicol had wederom de aftrap van de groep en net als de dag ervoor was haar eerste onderdeel de 200 meter sprint. Zij begon heel sterk en kon haar snelheid goed vast houden. Toch moest zij genoegen nemen met een deerde plek.  Haar prestatie was ook iets langzamer dan dat ze op zaterdag liep, misschien kwam dat omdat er nog een groot feest was op het olympisch dorp, maar haar 37,35 is nog steeds een topprestatie. Ook op kogelstoten ging het iets minder, maar met 8,80 meter wist zij wel een zilveren plak te verdienen. De 800 meter was dan vervolgens de kans om de verzameling medailles compleet te krijgen. Dit zal zij zelf waarschijnlijk ook hebben gedacht want met een nieuw per van 3.50.30 wist zij ook een gouden plak te winnen.

De heren zagen waarschijnlijk ook de prestaties van Nicol en wilden dit succes natuurlijk evenaren. Alle vier wisten zij namelijk sneller te lopen dan de dag ervoor. Jorian en Harron waren de eerste van de mannen die aan hun finale mochten beginnen. Jorian wist zijn krachten vandaag beter te verdelen en wist met een tijd van 7:15.35 de race te winnen en mocht daardoor plaats nemen op de hoogste trede van het podium. De tweede plaats was voor Harron, die met een tijd van 7:26.72 over de finish kwam.  De gebroeders Nijmeijer mochten van start in de tweede finale.Berend Jan haalde in een goed constante tempo het brons binnen met een tijd van 6.53.51. Ook Peter Jacob wist met een nette tijd van 7:20.92 zijn pr aan te scherpen. Helaas viel hij hiermee net buiten de (traditionele) podiumplaatsen.

Tekst: Remco Bos
Foto: eigen foto