Drukke tijd voor Tamara de Vries uit Meppel. De afgelopen 10 dagen heeft ze drie keer op het podium gestaan op de 5 en 10 km. Donderdag 29 augustus werd ze in De Wijk (De Wiekloop) eerste op de 10 km in een tijd van 44.29. Maandag 2 september werd ze eerste op de 10 km in Gramsbergen (Lichtstadloop). Afgelopen zaterdag werd ze tweede op de 5 km in Ruinerwold (Dijkhuizenrun). De komende maanden heeft ze in ieder geval nog twee langere afstanden op het programma staan; eind september de Postbankloop 15 km en in november de Berenloop op Terschelling. Daar gaat ze de halve marathon lopen.

Gramsbergen Lichtstadloop
Maandagavond 2 september werd weer de lichtstadloop in Gramsbergen georganiseerd. Het is een van de aller gezelligste loop in de regio. In de avond is de kern van Gramsbergen volledig verlicht met heel veel publiek aan de kant. De burgemeester uit Hardenberg deed ook mee met z’n vrouw. Er werd gestat met de jeugdloop. Aansluitend de 3km. Bij de 3 km bestond het podium alleen uit HAC 63 atleten, nl: 1. Emphrem Been 10.11, 2. Reinier de Boer 10.13, 3. Rico Kleine 10.32.

Daarna werd er gestart met de 5 km. Bij de mannen 50+ werd deze ruim gewonnen door top atleet Lamko Hulzebos uit Zuidwolde in een tijd van 17.28. Bij de mannen senioren werd Nick Kerkhof teleurstellend 5e in een tijd van 17.44.

Om 20.30 uur gingen de atleten van start op de 10 km. Het was inmiddels al schemerig en de verlichting kon aan. Er moest 4 ronden worden gelopen door de kern van Gramsbergen met veel scherpe bochten en met veel publiek aan de kant van de weg.

Bij de mannen 40+ werd Erwin Akkerman met ruime voorsprong eerste in een scherpe tijd van 33.44. Gerko de Roo kreeg na 5 km weer last van een hamstring blessure en deed daardoor rustiger aan. Hij werd 5e in een tijd 43.38 en was gezien de omstandigheden tevreden.

De partner van Erwin Akkerman is Tamara de Vries. Ze liep deze afstand heel scherp vanaf het begin liep ze aan kop bij de vrouwen senioren en werd ruim eerste in een tijd van 42.45 met een snelheid van 14 km/uur.

Dijkhuizenrun Ruinerwold
Afgelopen zaterdag waren veel HAC atleten actief in Ruinerwold. Onder wisselende omstandigheden werden verschillende afstanden afgelegd. Sommige delen van het parcours waren glad. Ook hier was HAC atleet Tamara de Vries weer van de partij. Dit keer op de 5 km. Ze werd knap 2e in een tijd van 20.37. Andere opvallende prestaties van de andere HAC 63 atleten: Antien van der Vegt werd bij de vrouwen ruim eerste op de 10 km in een tijd van 42.59. Iris Dahler werd op deze afstand knap derde in een tijd 47.24 Harm-Jan Martens werd uiteindelijk knap eerste bij de mannen op de 10 km in een tijd van 34.58. Het was een spannend strijd met nummer twee.

Albert Eising loop in Dalen
Afgelopen zondag werd de Albert Eising loop in Dalen georganiseerd. Hier deden ook veel HAC 63 atleten mee. Onder wisselend weersomstandigheden werden verschillende afstanden afgelegd.

Opvallende prestaties van HAC-ers: Bij de Jongens 9 jaar 1 km werd Niels Eefting uit Hollandscheveld in een spannende strijd net eerste in een tijd van 4.06. Grote broer Ruben Eefting werd eerste op de 2 km in de leeftijd jongens 12 jaar. Bij de meisjes 9 jaar werd Bo Kuhnen ook uit Hollandscheveld mooi eerste in een tijd van 4.19. Grote zus Tess werd ruim eerste op de 2 km meisjes 12 jaar. Trainster Anja Bennink uit Elim werd bij de dames 50+ ruim eerste op de 5 km. In een knappe tijd van 22.55. Cathy van Es uit Hoogeveen stond ook weer op het podium. Ze liep de 10 km bij de vrouwen 40+. Ze werd knap derde in een mooie tijd van 46.05. Tot slot was Erwin Akkerman, de partner van Tamara de Vries, ook weer van de partij.
Hij was oppermachtig op de 10 km (mannen 40+). Hij werd ruim eerste in een tijd van 35.18 met een snelheid van 17 km/uur.

Tekst: Gerko de Roo
Foto: Gerko de Roo