Utrecht – Tijdens de vijfde en laatste trackmeeting van het jaar heeft Job IJtsma zich van zijn beste kant laten zien. Het talent van HAC’63 liep op de 5000 meter als eerste junior van HAC’63 onder de zestien minuten. Daarnaast werden er ook nog een drietal clubrecords van HAC’63 verbroken.

Job mocht van start gaan in de tweede serie en nam het daarin op tegen een dertig tal atleten die over het algemeen in de zestien minuten lopen. Job wilde graag een poging doen om een clubrecord op zijn naam te zetten, maar helaas is er geen clubrecord op de 5000 meter voor jongens B. Pas bij de junioren A is het een officieel onderdeel. En daar staat het record op 16.08 op naam van Ephrem Been. Het was dus de uitdaging voor Job om daar onder  te gaan duiken. En dat is hem ook goed gelukt, Job finishte namelijk in een tijd van 15:53.79. Hij is daarmee de eerste junior van HAC’63 die onder de zestien minuten is gedoken. Dat belooft dus nog wat te worden zodra hij bij de junioren A kan gaan proberen het clubrecord op zijn naam te zetten.

Ook Erik Leusink was pressent op de 5000 meter in Utrecht. En ook hij kan terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Erik mocht van start gaan in de snelste serie. Hij kon zich zodoende aan een paar sterke atleten optrekken. En dat resulteerde in een tijd van 14:58.31, daarmee verbrak hij het clubrecord met een seconde. Hij was niet de enige atleet van HAC’63 die een record verbrak. Jan Bouwknegt liep namelijk 2:39.74 op de 1000 meter en verbrak daarmee zijn eigen clubrecord. Die zelfde eer ging ook naar Iris Velting. Zij liep net als Jan de 1000 meter en zette het clubrecord op haar naam. Haar tijd van 2:59.00 was een verbetering van bijna een halve minuut!

Tekst: Remco Bos