Heerenveen – afgelopen weekend werd in Heerenveen het Noord Nederlands Kampioenschap atletiek voor pupillen gehouden. Een aantal jeugdleden van HAC’63 hebben de warmte getrotseerd en zijn afgereisd naar Friesland. Zij hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben mooie prestaties geleverd. De beste prestatie werd door Ruben Eefting neergezet op de 1000 meter voor jongens pupillen A tweedejaars, hier wist hij het goud binnen te halen.

Ruben liep de 1000 meter soeferein aan kop en wist naar een schitterende eindtijd van 3:25,61 te lopen. Een uitstekende prestatie zeker gezien de warmte waarin hij deze prestatie moest leveren. Naast de 1000 meter nam Ruben ook deel aan de meerkamp. Deze wist hij als negende af te sluiten.
Zijn broertjes Niels en Jurgen namen ook deel aan de het kampioenschap, enkel in andere leeftijdscategorieen. Jurgen kwam nog dichtbij een plaats op het podium, op de 600 meter kwam hij net te kort om het brons in ontvangst te nemen. Niels kwam, op de zelfde afstand, tot een mooie zesde plaats. Bij de meerkamp kregen zij nog gezelschap van Tijn Kohl die door een snelle 40 meter sprint op de negende plaats bij de jongens C eindigden. Niels werd in dezeflde categorie zevende. Bij de mini pupillen kwam Jurgen eindelijk op de achtste plaats terecht.

Tekst: Remco Bos
Foto: fam. Eefting