Afgelopen weken hebben diverse atleten van HAC’63 de clubkleuren weer verdedigd in de nationale competities. In verschillende leeftijdsgroepen trad HAC’63 aan met enigszins gehavende ploegen. Toch wisten de atleten zich van hun beste kant te laten zien. Het volgende verslag geeft aan hoe de ploegen gepresteerd hebben.

Seniorencompetitie:

De eerste seniorencompetitiewedstrijd vond gelijktijdig plaats met de Cascaderun. Gezien het feit dat veel HAC’63 leden bij deze wedstrijd betrokken zijn als vrijwilliger of deelnemer is het geen verassing dat de ploeg van HAC’63 niet volledig bezet was. Bij de mannen waren enkel Sander Baas en Patrick Vondeling beschikbaar. Met zijn tweeën wisten zij 2518 punten te scoren. Niet geheel verrassend staan de mannen ondanks dit mooie punten aantal op dit moment op de laatste plaats in de poule.

Ook de dames kende problemen met de bezetting maar wisten de onderdelen met vijf personen beter te bezetten. De ploeg bestaande uit Eva Stienstra, Rasmillea Latulola, Rebecca Leune, Linda de Jonge en Samantha Vondeling wisten met 4376 punten aan de laatste plek te ontsnappen. Met een groot aantal top 10 noteringen qua prestaties wisten de dames zich goed te laten zien. Met name de prestatie op de 400 meter van Eva sprong daar uit. Ze wist namelijk de tweede tijd van de dag neer te zetten. Maar ook de Zweedse Estafette zorgde voor spektakel. De dames waren namelijk zeer dichtbij het verbreken van het clubrecord.

Junioren B competitie:

De jongens junioren B waren net als de senioren mannen onderbezet. Maar afgelopen weekend wisten Sylvan ten Cate, Marco Baas en Lars Mulder wel mooie prestaties neer te zetten. De ploeg wist ondanks de onderbezetting de laatste plek te vermijden door 2042 punten te scoren.  Marco Baas wist bijvoorbeeld de 2e plek te bezetten bij het onderdeel Hoogspringen en deed daar mee een flinke duit in het puntentotaal.

Wederom was de bezetting bij de dames beter voor elkaar, maar met vier dames verschilde dit ditmaal niet zo groot als bij de seniorenploeg. Hier lieten Nina de Haes, Lotte Bonimbie, Rebecca Leune en Samantha Vondeling hun kunsten zien. Helaas zagen zij hun punten op de estafette verdampen door een diskwalificatie, maar desondanks hebben ze met 2892 een mooie prestatie geleverd.

Junioren D competitie:

Hier verdedigden de mannen Ruben Eefting en Tim ten Cate de eer van HAC’63. Met 1463 punten staan zij nu op de laatste plaats, maar beide heren kunnen zeker met trots terug kijken op hun prestaties. Tim heeft het merendeel van de punten binnen weten te slepen, maar Ruben heeft met de 1000 meter een mooie prestatie geleverd en wist als tweede de finishlijn te passeren.

De meiden bezetten met 1829 punten ook de laatste plaats. Maar wederom werden er mooie prestaties neergezet. Bij de meiden lieten Julia Benjamins, Lisanne Venema en Eva en Hanna Kreeft zien wat zij kunnen. Qua score waren de dames redelijk aan elkaar gewaagd en hadden zodoende allemaal hun aandeel in de behaalde score. Dit resultaat komt ook mede door hun goede samenwerking op de estafette.

Volgende competitiedata:
Senioren: 26 mei
Junioren B: 23 juni
Junioren D: 25 mei

Tekst: Remco Bos
Foto: Linda de Jonge