Op zaterdag 10 december 2022 organiseerde ASV Atletics de Nijverdalsebergcross in Hellendoorn. Dit bosrijke parcours kende veel heuvels. Er werden meerdere rondjes gelopen. Komend jaar is dit parcours het decor voor het NK Cross in 2023. Mede hierdoor kende de wedstrijd een sterk deelnemersveld. Ook een aantal leden van HAC’63 durfden zich aan de pittige klimmen te wagen.

De langste afstand bij deze wedstrijd was de 10 km. Bij de categorie mannen 40 stonden Erwin Akkerman en Harm-Jan Martens aan de start. Beide mannen finishten in de top 5 van hun categorie. Erwin Akkerman ging zelfs, na een spannende strijd, met het brons naar huis. Bij de vrouwen senioren deed Jacelyn Gruppen mee. Ze liep een gemiddelde van meer dan 16 km/u op dit zware parcours. Dit werd dan ook beloond met een mooie tweede plaats.

Tamara de Vries heeft uren in de kou gewacht op de start van de 5,2 kilometer. Dit is natuurlijk geen ideale voorbereiding. Toch wist ze zich bij de vrouwen 35 in de top 10 te nestelen. Haar inspanningen leverden haar namelijk een negende plek op. de 5,2 kilometer wist ook Mariëlle Lensen zich knap in de top 10 te lopen bij de vrouwen senioren, want ze werd precies tiende.

Tekst: L. Prins