Harderwijk – De Bosloopcompetitie begon al in oktober 2022. Iedere wedstrijd vond plaats op de laatste zondag van de maand. Op 30 april 2023 vond de laatste wedstrijd plaats. Zoals de naam al doet vermoeden bestond deze competitie uit hardloopwedstrijden door het bos van Harderwijk. Mariëlle Lensen deed mee namens HAC’63.

De competitie bestond uit zeven wedstrijden. Mariëlle Lensen heeft vijf keer deelgenomen aan de vijf kilometer. Dit parcours bestond uit één ronde door het bos. De start en finish lagen naast de atletiekbaan. De ronde zelf was onverhard, met uitzondering van een paar straatjes. Ook waren er een aantal heuveltjes meegenomen in het parcours. Lensen liep in haar snelste wedstrijd een knappe tijd van 20:15 minuten.

De competitie ging dus over meerdere wedstrijden. Na de laatste wedstrijd werd de balans opgemaakt. Na de laatste wedstrijd vond ook direct de prijsuitreiking plaats. Lensen liet er geen gras over groeien gedurende haar vijf wedstrijden. Dit leverde haar dan ook de winst op in de damescategorie. De nog jonge atlete liet zien dat ze constant kon presteren over een langere periode. De eindoverwinning was dan ook welverdiend!

Foto: P. Lensen Tekst: L Prins