Lengerich(Duitsland) – Onder goede weersomstandigheden werd er in Duitsland weer flink gestreden  voor  een mooie klassering op de Teutolauf. Op deze loodzware cross met vele honderden hoogtemeters en modderige paden in en rond het prachtige Teutoburgerwald verschenen een achttal atleten van HAC’63 aan de start.

Zij hadden er ook weer een mooi weekend gekozen om goed uit de verf te komen. Op de langste afstand van maar liefst 29 km, was de in uitstekende vorm verkerende Jeroen Thalen de sterkste atleet van HAC`63. Hij wist de race te eindigen met een mooie bronzen plak op het podium en een tijd van 2 uur en 9 minuten.

Jerome Corba liep niet goed in het eerste stuk, maar gaandeweg de wedstrijd herstelde zich hij prima en met zo`n 5 minuten achterstand zette hij uiteindelijk ook een prima prestatie neer. Aard van der Vinne, die eindelijk weer een beetje terug is na een flinke blessure, bleef goed in het spoor van de jongens en ook Frank Everts zat hier vlak achter en zette daarbij eveneens een mooi pr neer op dit parcours. Ook Bert Koster verscheen aan de start van de langste afstand. Hij nam deel in de drukst bezette categorie, de mannen 50+ en wist daar met een tijd van iets minder dan drie en een half uur binnen de top 100 te finishen.

Manon Vos en Marjan Booijink wisten op dit 29 km echt zware parcours ook mooie prestaties te leveren, maar geen podium plaatsen te pakken. Dit was wel het geval voor Antien van der Veght, die met een wel heel mooie tijd  de tweede plaats voor zich opeiste. Op de 12,2 km zat er ook voor Jozina Ernst en Anja Bennink geen podium in, maar een plaats bij de eerste 10 zat er nog wel in voor Anja. Hier pakte Jan ten Cate bij de mannen nog wel het brons in zijn categorie.

Tekst: Jan ten Cate
Aanpassingen: Remco Bos
Foto: Antien van der Vegt