Hollandscheveld – tijdens de jaarlijkse Singelloop in Hollandscheveld was HAC’63 weer goed vertegenwoordigd. Op bijna ieder podium was wel iemand van de vereniging uit Hoogeveen te vinden. En ondanks het warme weer werden er weer snelle tijden gelopen, dit resulteerde zelfs in een nieuw parcours record voor Ine Strijker op de 10 kilometer bij de dames 40+.

Op de 500 meter voor kinderen tot zes jaar verscheen alleen Lieke Vredeveld namens HAC’63 aan de start. Zij wist bij de meiden een mooie achtste plaats te bemachtigen. De podiumplaatsen waar voornamelijk voor plaatselijk talent uit Hollandscheveld gereserveerd, en wie weet zien wij hen wel over een paar jaar bij HAC’63 hun trainingsronden lopen. (Top 3 jongens: Hidde de Jonge(Spurt’88): Gideon Koster (Hollandscheveld): Martijn Kist (Hollandscheveld). Top 3 meisjes: Saline Waninge (De Sprinter); Vajén Westenberg (Hollandscheveld); Anouk Slomp (Hollandscheveld))

Op de 1000 meter voor kinderen tot 9 jaar was er de eerste clean sweep van HAC’63 een feit. Bij de meide wist Nora Lynn Otten in een tijd van 4:18 over de finish te komen en wist daarmee ook overall een derde tijd neer te zetten. Isa Scholing volgde op gepaste afstand met 4:27 en werd daarbij vlak op de Hielen gezeten door Bo Kühnen die in 4:29 de finish passeerde. Bij de jongens liepen er geen leden van HAC’63 mee en ook hier was er wel voldoende lokaal talent die het gat kon opvullen. (Top 3 jongens: Alessandro Danes (Hollandscheveld); Yaniek Versfeld (Meppel); Robin Pol (Hollandscheveld). Top 3 meisjes: Nora Lynn Otten (HAC’63); Isa Scholing (HAC’63); Bo Kühnen (HAC’63))

Op de zelfde afstand, maar dan in de leeftijd tot 12 jaar wist alleen Meike Boer de weg naar het podium te vinden. Zij wist de 1000 meter net niet onder de vier minuten te lopen, maar haar 4:01 is een schitterende tijd. De overige jeugdleden van HAC’63( Sebanya, Sem en Myrthe) kwamen helaas net iets te kort voor het podium. (Top 3 jongens: Thijs Koopman (Klazienaveen); Mika Keizer (Ruinerwold); Maik Annen (Elim). Top 3 meisjes: Sophie Vriend (De Sprinter); Meike Boer (HAC’63); Jasmijn Lamberink (Spurt’88))

Op de 2500 meter voor jeugd tot 14 jaar was Wouter de Roo de winnaar bij de jongens. Hij wist Maxwell Bayer uit Zuidwal net twee seconde voor te blijven. Tim van Es wist maakte het podium compleet en Wilbert Knol viel ondanks een super prestatie net buiten de prijzen. Bij de meiden was er weer een compleet podium voor HAC’63. Sharon Steenbergen wist met 9:39 als eerste van de meiden over de finish te snellen. Kike Velting volgde op gepaste afstand en mocht zodoende het zilver op eisen. Milou Karssies kwam in haar woonplaats uiteindelijk in 10:17 over de finish en wist daarbij net voor Tess Kühnen te blijven die in 10:18 over de finish kwam. (Top 3 jongens: Wouter de Roon (HAC’63); Maxwell Bayer (Zuidwal); Tim van Es (HAC’63). Top 3 meisjes: Sharon Steenbergen (HAC’63); Kike Velting (HAC’63); Milou Karssies (HAC’63))

Tegelijkertijd waren Berend-Jan Nijmeijer, Peter Nijmeijer, Jorian Seubers en Harron Dekker, allen HAC’63, verwikkeld in een strijd op de 2500 G-loop. Berend-Jan wist als eerste de finish te passeren in 13:29. Hij werd gevolgd door zijn broer die met 14:10 een tweede plaats op zijn naam wist te zetten. Jorian Seubers maakte met 14:27 het podium compleet.

Vervolgens was het de beurt aan de mannen en vrouwen van de 10 kilometer. Bij de mannen wist Henry Rutgers de wedstrijd te domineren. Hij liep van begin af aan op kop en kwam de eerste ronde van 2,5 kilometer door in een tijd net iets boven de 8 minuten. In zijn tweede ronde liet hij zien dat hij dit tempo perfect kon vast houden en het is dus ook niet verassend dat hij uiteindelijk de race met een tijd van 32:43 wist te winnen. Het duurde bijna een minuut voordat Alwin Heijting de finish passeerde. Weer een minuut later zorgde Erwin Akkerman dat hij als derde atleet van HAC’63 finishde. Bij de dames liep Eline Glas eenzaam haar race. Zij wist als eerste dame in een tijd van 38:41 over de finishlijn te lopen. De volgende dame was Saskia Schutte van Cialfo die bijna vier minuten na Eline finisde. De derde loopster die over de finish kwam gesneld was Antien van de Vegt die in 42:39 minuten haar race wist af te sluiten. Door de verschillende categorien was dat echter niet hoe het podium er uit kwam te zien. Zodoende wist ook Jannes Dolfing een een podiumplaats te bemachtigen bij de mannen 40+. Ook Jan Fieten mocht zich opmaken voor een toch naar het podium toen hij met een tijd van 44:44 de derde man in de categorie 60+ werd. Ook Cathy van Es mocht een bronzen plak in ontvangst nemen. Zij verdiende deze plaats toen zij in de categorie 40+ in een tijd van 46:59 finishde.

Ook op de 5 kilometer ging een groot aantal lopers van start, zij werden net als de andere lopers, aangemoedigd door het publiek langs de kant die ook her en der met de tuinslang klaar stond om verkoeling te bieden aan de lopers. Bij de mannen was de jeugdige Job Ijtsma de winnaar. Hij was samen met Gertjan Stevens verwikkeld in een spannende strijd. Beiden wisten in 15:56 te finishen. Maar het was dus uiteindelijk Job die net aan het langste eind trok. Ook de derde man die de finish passeerde was een atleet van HAC’63. Dave Hulzebos wist namelijk in een tijd van 17:09  Job en en Gertjan te volgen. Bij de dames wist Ine Strijker in een super tijd als eerste over de finish te komen. Zij wist met een tijd van 19:18 het parcoursrecord bij de dames 40+ te verbreken. De tweede plaats was weggelegd voor Anne van Schuppen van Cialfo en  was voor Lidna Eektimmerman uit Zwolle wist als derde dame te finishen. Ook hier waren er podia met verschillende leeftijdscategorien. Daardoor was er ook nog een podiumplaatsen voor Robin Prent die met 22.06 tweede werd bij de dames senioren.

Tekst: Remco Bos