Heerden – Afgelopen weekend waren een aantal atleten van HAC’63 afgereisd naar Heerden om daar deel te nemen aan een indoorwedstrijd. Het was een van de eerste indoorwedstrijden van het seizoen en de HAC’63 atleten wisten allemaal op het podium te eindigen.  Rico Kleine en Eva Stienstra wisten eerste in hun categorie te worden, Sander Baas en Nina de Haes wisten een derde plaats op hun naam te zetten.

Rico nam, samen met Sander, deel in de categorie Jongens Junioren A. Hierbij wist Sander Baas de winst te pakken op het onderdeel kogelstoten. De 9.75 meter was uiteindelijk de beste stoot van de dag, maar Rico zat er met 9.56 dicht achter. Het puntenverschil op dit onderdeel was daardoor niet groot, waardoor de strijd nog zeker niet gestreden was. Ook op bij het sprinten was er een tweede plaats voor Rico, maar doordat de prestatie van Sander minder snel was, nam Rico de leiding in het klassement. Het laatste onderdeel, hoogspringen zou vervolgens het allesbeslissende onderdeel zijn. Als Rico hier de winst wist te pakken, dan was de eerste plek vast en zeker voor de jonge atleet. Sander moest het doen met een sprong over de 1.45, terwijl Rico nog in de race was, was het daarmee zeker dat Sander niet meer meedeed voor de eerste plaats. Rico wist uiteindelijk met een sprong van 1.65 meter het laatste onderdeel te winnen en zo ook in het meerkampklassement de winst te pakken. Sander Baas werd uiteindelijk derde.

In de zelfde categorie, maar dan bij de meisjes, wist Eva Stienstra de winst te pakken. Eva wist de winst op haar naam te schrijven door een goede 30 meter sprint te leveren. Hiermee wist ze een voorsprong van 200 punten te pakken. Dat ze vervolgens bij het onderdeel kogelstoten weer 120 punten moest toegeven maakte uiteindelijk niet uit. Op het onderdeel hoogspringen wist haar concurrente namelijk exact dezelfde hoogte te springen waardoor beide dames op dit onderdeel evenveel punten pakte. Nina de Haes, deed twee categorieën lager mee bij de meisjes junioren C. Op de sprint kwam ze met een vijfde tijd over de finish, maar wist hiermee wel een mooi aantal punten bij elkaar te sprokkelen. Doordat ze op de onderdelen kogelstoten en hoogspringen ook binnen de top vijf wist te finishen was ze zeker een kandidaat voor het podium, maar het was wel afwachten hoeveel punten de concurrenten hadden gescoord. De strijdlust van de jonge atlete heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het verschil in haar voordeel is gevallen, want uiteindelijk wist Nina de derde plek op haar naam te schrijven met een minimaal verschil op de nummer vier.

Tekst: Remco Bos
Foto: Monique Wensink (AV de Gemzen)