Afgelopen zaterdag stond Appingedam in het teken van de jaarlijkse Stadsloop. Een onderdeel van deze hardloopklassieker is de Internationale wedstrijdloop over 10 kilometer. Tijdens deze wedstrijd staan zowel internationale als nationale en regionale toplopers aan de start. Een aantal HAC’63-atleten reisden af naar het Noorden van het land om deel te nemen aan deze wedstrijd.

De hardlopers kregen te maken met zware omstandigheden. Het was zomers warm en er stond een flinke wind. Jef Poelman uit Hoogeveen was de snelste HAC’63-atleet. Hij liep de 10 kilometer in 33 minuten en 22 seconden en werd daarmee 21e in het zeer sterke deelnemersveld. Alwin Heijting volgde zijn teamgenoot na 19 seconden, goed voor een 24e plaats. Erik Leusink en Erwin Akkerman finishten dichtbij elkaar, respectievelijk in 34’38 en 34’49 minuten. Zij werden gevolgd door Harm-Jan Martens in 35’29. Rob van de Graaf uit Hoogeveen was de snelste atleet in de 50+-klasse. Met een tijd van 37’54 was hij de concurrentie in deze categorie ruim te snel af. Bij de dames was er een 6e plaats voor Eline Glas in 38’45. Ilona Schra uit Hoogeveen volgde op plek 7 in 42’17.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door HAC’63-atlete Tamara de Vries. Ze passeerde de finishlijn net binnen de 21 minuten (20’51) en mocht na afloop op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen. Een aantal HAC’63-atleten gingen van start bij de 5 kilometer bedrijvenloop. Albert-Jan de Haan uit Hoogeveen presteerde hierbij het best door als 4e te eindigen in 18’20. Trainingsgenoot Frank Everts moest slechts een seconde toegeven op de Haan wat goed was voor plek 5. Milou Karssies wist een podiumplaats te bemachtigen met haar 3e plaats in 21 minuten en 8 seconden.