Kerkrade – Afgelopen vrijdag is het Mila Hac’63 team al afgereisd naar Kerkrade. Deze internationale Abdijcross van Kerkrade is berucht om zijn extreme hoogte verschillen.

Zondag was uiteindelijk de wedstrijd. Als eerst moest Milou Karssies. Milou startte erg goed, liep een tijd in de groep rond plaats 4 en werd knap 7e bij de meisjes junioren D 1750 meter! Daarna moest Mariëlle, dit was de eerste keer dat Mariëlle Lensen meedeed aan zo’n internationale wedstrijd en was mooi 20e bij de meisjes junioren C 2550 meter! Daarna waren Tim van Es  en Wouter de Roo aan de beurt. Beiden hadden een hele mooie wedstrijd. Tim werd 8e en Wouter werd knap 2e in spannende wedstrijd. Hiermee mocht hij het podium betreden!

Later moesten Nick Kerkhof en Wilbert Knol.Dit was de eerste keer voor Wilbert aan een internationale wedstrijd en Nick was een beetje ziek. Nick werd 24e en Wilbert werd 27e, in de drukbezette categorie jongens junioren B 4600 meter. Gelijk daarna moest Jan Bouwknegt. Hij moest ook in een sterk bezet veld lopen. Hij wist het laatste stuk erg sterk te lopen en werd knap 18e op de 7400 meter. Ephrem Been mocht de dag afsluiten. Hij liep de korte cross, waar het altijd erg snel gaat. Het was de eerste keer dat hij meedeed met de senioren. Ephrem had een super start, waar heel het publiek versteld van stond. Ephrem werd 35e bij de korte cross mannen 2600 meter.Trainer Jan ten Cate en Tom van Tellingen waren mee voor het coachen. Claudia van Tellingen was dit weekend ook mee als vliegende keep en deed tussendoor ook nog mee aan de lange cross vrouwen masters waar zij een prima race liep en als eerste dame in de categorie 40+ wist te eindigen.

Tekst: Wouter de Roo
Foto: eigen foto