Kerkrade – De Abdijcross in Kerkrade maakt als derde wedstrijd deel uit van het nationaal crosscircuit. Na eerdere wedstrijden in Tilburg en Soest reisde HAC’63-trainer Jan ten Cate met een aantal atleten uit zijn middellange afstand groep af naar Kerkrade om zich daar te meten met de nationale top.

Wouter de Roo en Tim van Es gingen van start in de categorie jongens junioren C en legden een afstand af van 2900 meter over het zware crossparcours in de Limburgse heuvels. Wouter de Roo noteerde met zijn 10e plaats een knappe top-10 klassering. Tim van Es volgde zijn teamgenoot op een halve minuut en dit was goed voor een 16e plaats. Nick Kerkhof liep naar een 38e plaats bij de jongens junioren B. Trainer Jan ten Cate ging zelf van start bij de mannen masters. Hij legde de 7,4 kilometer cross af in 33 minuten en 48 seconden en was daarmee de eerste man 55+. Het nationaal crosscircuit gaat volgend weekend verder met de Mastboscross in Breda.

HAC’63-atleet Dave Hulzebos zocht de concurrentie dichter bij huis op. Hij ging van start bij de Gletsjerkuil cross in Ees over 9 kilometer. Hij kreeg te maken met een afwisselend parcours met korte klimmetjes, modder en smalle bospaden. Na een rustige start schoof Hulzebos door richting de koploper. In de tweede ronde moest hij deze laten gaan om vervolgens knap 2e te worden in 35 minuten een 11 seconden. Uiteindelijk moest hij slechts 11 seconden toegeven op de winnaar.

Tekst: Jacelyn Gruppen