In crosslopen door heel het noorden van het land liepen diverse leden van HAC 63 door de modder, sneeuw, en wind, en zij vielen vervolgens niet op de grond, maar wel in de prijzen.

Cees Clement Cross, 

Sneek – Zondag werd weer de Cees Clement Cross georganiseerd door AV Horror uit Sneek. Deze cross is genoemd naar de oud Nederlands kampioen op de 5 en 10 kilometer, oud genomineerd Olympier, en de man die ooit de tweevoudig Olympisch kampioen marathon Abebe Bikila versloeg. Er waren velen verschillende ronden en afstanden, vaak met flink wat hoogteverschil, omdat een nabijgelegen opgeworpen heuvel in het parcours werd opgenomen.

Bij de meiden junioren D, die 2 kilometer moesten lopen, was Sharon Steenbergen de runner-up, en ze dook net onder de 9 minuten met een eindtijd van 8:55. De junioren C moesten dezelfde afstand afleggen. Hier waren het Wouter de Roo en Tim van Es die bij de jongens elkaar op de hielen zaten. Zij werden respectievelijk vierde met 8:30 en vijfde met 8:35. Bij de meiden gooide Kike Velting hoge ogen. Zij belande net als De Roo net naast het podium met een vierde plek, maar op haar tijd van 8:54 kon ze zeker trots zijn. Bij de junioren B werd Nick Kerkhof vervolgens zesde. Iris Velting, de oudere zus van Kike Velting, eindigde bij de meiden junioren A als tweede. Ook Rob van der Graaf wist net niet op het podium te eindigen. Op de 10 kilometer wist hij bij de mannen masters een vierde plaats op zijn naam te schrijven.

Wilgenweardcross, 

Nijverdal – Als onderdeel van het Crosscircuit van het Oosten was er flink wat competie van formaat voor de leden van HAC. Ook waren er een flink aantal pittige klimmetjes in het parcours, met als hoogtepunt een lange trap door het open lucht theater. Dit hield echter Erik Leusink en Harm Jan Martens niet tegen om HAc een-tweetje te bezorgen op de 5 kilometer. Leusink eindigde het hoogst op het podium met 19:27, Martens kwam een kleine halve minuut later over de eindstreep.

18e Boscross, Zaterdag 9 December

Diever -De Boscross in Diever was één van de zwaarste edities ooit. De atleten moesten in een ronde van tien kilometer veel blubber, glibberige paadjes en twee flinke heuvels trotseren. HAC’63 atleet Jeroen Thalen koos voor 1 ronde (10.5 km) en wist gelijk voorin de wedstrijd mee te gaan. Door de zwaarte van het parcours  kreeg hij het wel zwaar,  maar op karakter wist hij zijn derde plek te behouden en finishte op deze cross in 44.24 minuten. Tom van Tellingen ging aanvankelijk van start  voor twee ronden, maar na zo’n 4 kilometer ging hij door zijn enkel. Hij besloot geen risico te nemen en koos voor de 10.5 km. Als cross specialist trotseerde hij met gemak de plassen en wist hij met een tijd van 48.01 te finishen.

Ook Laura Prins ging van start op de 10.5 kilometer. De eerste paar kilometer liep zij niet zo lekker, maar ze wist zich te herpakken in de tweede helft. Als derde dame kwam zij over de streep in een tijd van 53.55. Antien van der Vegt koos voor twee rondes en startte behouden in deze altijd zware wedstrijd,  maar wist wel de twee ronden vol te houden. Zij was de snelste dame op de 21.1 kilometer.  Claudia van Tellingen toonde zich ook hier weer sterk op deze zware ondergrond. Het liefst loopt zij wat langere afstanden en met gemak voltooide zij hier drie ronden. Na 31.7 kilometer kwam zij in een tijd van 2.56.19 hier als snelste dame binnen. Ook op de marathon waren leden van HAC’63 aanwezig. Hier was het Wessel Kranghand die als beste HAC’er over de finish kwam gelopen. Hij werd dertiende in een tijd van 4:23:04.

Tekst: Hylke Brus
Foto: Linda Luten ( via Dieversportief)