Apeldoorn – afgelopen weekend was Apeldoorn weer het strijdtoneel van het NK indoor voor junioren. Dit jaar hebben weer een mooi aantal leden van HAC’63 deelgenomen aan het kampioenschap. Britt Roos wist als enige het podium te behalen en met een gouden plak huiswaarts te keren.

Voor Britt begon het toernooi op zaterdag waarin ze zich via de kwalificaties moest zien te plaatsen voor de finale. De afgelopen weken heeft Britt al een paar keer laten zien in topvorm te zijn, een plaats in de finale leek daarom op voorhand wel zeker te zijn. Toch kan er altijd veel gebeuren tijdens de kwalificatie, want enerzijds moet je energie sparen voor de finale en anderzijds moet je zien te voorkomen dat je in de laatste ronde nog voorbij word gelopen. In dit geval wist Britt zich echter vrij makkelijk te plaatsen. Haar tijd van 2.22,09 was geen indrukwekkende tijd, maar daar mee wist ze wel haar serie te winnen.

In de finale stond Britt tegen over zes andere meiden die voor hun kans op goud wilden gaan. Hier liet Britt echter meer van haar zien en begon overtuigend aan de finale en veroverde meteen de koppositie. Deze heeft ze vervolgens niet meer afgestaan. Uiteindelijk wist Britt als eerste de finishlijn te passeren in een tijd van 2.11,59.

Britt was niet de enige deelnemer namens HAC’63. Rico Kleine naam ook deel aan de 800 meter, maar dan in de categorie jongens junioren A. Rico kwam in zijn serie als vijfde over de finish in een tijd van 2.07,65. Daarmee wist Rico zich helaas niet te kwalificeren voor de finale. Ook Eva Stienstra probeerde zich te plaatsen voor een finale. Eva ging van start op de 400 meter. Zij kwam als derde over de finish en daarmee moest ze hopen dat haar tijd van 1.02,46 voldoende was voor een finale. Helaas werd er in de andere series sneller gelopen waardoor er ook voor haar geen finale in het verschiet lag. Wouter de Roo kon direct deelname aan de finale van de 3000 meter, voor dit onderdeel waren er geen kwalificaties. Maar meer dan een dertiende plaats lag er helaas niet in voor Wouter.

Tekst: Remco Bos
Foto: Atletiek Unie