De Krim – Traditiegetrouw stond afgelopen zaterdag de Dorpsloop in De Krim weer op het programma. De organisatie is elk jaar in handen van plaatselijke voetbalverenging DKB in samenwerking met Loopgroep De Krim. Het parcours van deze hardloopwedstrijd bestaat uit een ronde door De Krim van 2,5 kilometer. Volwassenen konden kiezen voor 2 of 4 rondjes op dit snelle parcours. Voorafgaand aan de 5 en 10 kilometer ging de jongste jeugd van start op de 1 kilometer. Niels Eefting uit Hollandscheveld werd hierbij 5e in de categorie jongens tot en met 8 jaar. Jurgen Eefting volgde hem om drie seconden en werd 7e. Ruben Eefting pakte de winst bij de jongens tot en met 12 jaar in een knappe tijd van 3 minuten en 43 seconden. Sharon Steenbergen was bij de meisjes net iets sneller en won in 3’39 voor Tess Kuhnen in 3’46. Harron Dekker was de snelste loper bij de G-loop.

De jeugd tot en met 15 jaar liep één ronde van 2,5 kilometer door het dorp. De eerste drie jongens maakten er een mooie wedstrijd van en kwamen kort na elkaar over de finishlijn. HAC’63-atleet Wouter de Roo had de beste eindsprint en won in 8’43, gevolgd door Nick Kerkhof (8’48) en Tim van Es pakte het brons in 8’49. Bij de meisjes was Milou Karssies haar tegenstandsters veel te snel af. Na een snelle 10 minuten en 2 seconden passeerde de HAC’63-atlete de finish.

Op de 5 kilometer streden Job IJtsma en Bastian Zandbergen van HAC’63 mee om de prijzen. Winnaar Nick Marsman was iets te snel, maar beide clubgenoten trokken elkaar mee naar snelle tijden. Job bleef in 15’45 Bastian 2 seconden voor in de eindsprint en zij namen de tweede en derde prijs mee naar huis. In de categorie mannen 40+ pakte Henry Rutgers de winst in 16’07. Een sterke comeback van Rutgers, die het de laatste maanden wat rustiger aan deed, maar nu duidelijk weer terug is. Clubgenoot Rolf Koopman werd 2e in 18’13. Bij de dames liep Robin Prent naar een 3e plaats. Ilona Stille viel met een 4e plaats net buiten de prijzen. Cathy van Es-Bode was in 21’40 de snelste dame bij de 40+. Op de dubbele afstand lieten de HAC’63-atleten zich ook van voren zien. Gert-Jan Stevens liep een snelle 32’51, goed voor een 2e plaats bij de mannen. Harm-Jan Martens volgde op iets meer dan 40 seconden en passeerde als 3e de finishlijn. Bert Karssies mocht na afloop eveneens de 3e prijs in ontvangst nemen. Met een tijd van 37’32 werd hij 3e bij de 40+ mannen. Rob van de Graaf was Karssies met 36’59 iets  te snel af, goed voor een 2e plaats in de 50+ categorie. Arjan Gruppen en Jerôme Corba liepen beiden een pr in een tijd net boven de 38 minuten. Bij de dames was er een 3e plaats voor Sabine Nijstad in 45’20.

Tekst: Jacelyn Gruppen
Foto: Jan ten Cate