Apeldoorn – Het indoorseizoen is nu echt goed van start gegaan. In Apeldoorn werden de Try-Out Games georganiseerd en hier kwamen maar liefst 568 deelnemers op af, onder hen ook Maaike Geerling, Britt Roos en Rob van der Graaf. Alle drie atleten lieten een uitstekende indruk achter en dat belooft wat voor de rest van het indoorseizoen.

Op de 60 meter horden waren er maar liefst vijf series nodig om alle deelnemers in de categorie meisjes junioren B van start te laten gaan. Alleen de snelste van iedere serie en de snelste nummers twee konden door naar de volgende ronde. Hier hoopte Maaike Geerling graag bij te zitten. Zij ging van start in de derde serie en wist toen al dat er een aantal meiden laag in de 9 seconden liepen. Maaike ging goed van start en liep een nette race. Helaas voor Maaike wist ze niet als eerste de finishlijn te passeren, maar haar tijd van 9,94 mag er zeker zijn. Uiteindelijk werd ze daarmee veertiende en dus zat er voor Maaike geen vervolg in op de horde. Dat betekende niet dat ze klaar was, want ze kwam later op de dag ook nog in actie op de 200 meter en bij het hoogspringen.  En ook op de 200 meter liep ze een goede race, ze werd hier zevende in een tijd van 27,79 seconden. Daarmee liet ze ruim 20 meiden achter haar. Het hoogspringen begon echter iets minder goed. Haar eerste poging op 1,40 meter mislukte, maar dat maakte ze vervolgens in de tweede poging weer goed. Het zelfde herhaalde zich op de 1,45 en 1,50 meter. Dus toen ze op 1,55 met een foute sprong begon hoopte ze vast dat dit patroon zich opnieuw zou herhalen. Dat zat er dit keer helaas niet in, waardoor ze op een negende plaats eindigde met 1,50 meter. 

Nog voordat Maaike van start ging op de 200 meter was er een andere atleet van HAC’63 die van start ging in de indoorhal in Apeldoorn. Britt Roos meldde zich hier voor de 800 meter, een van haar favoriete afstanden. In haar eerste indoorrace van het seizoen wist ze meteen de toon te zetten door met een nieuw clubrecord er met de winst van door te gaan. Ze finishte in een tijd van 2:16,83, het duurde vervolgens tien seconden voordat de nummer twee over de finish kwam gesneld. Niet alleen was Britt daarmee de snelste C junior bij de meiden, maar ook als ze bij de jongens had meegelopen was ze hier met de winst naar huis gegaan.

Ook Rob van der Graaf startte zijn indoorseizoen in Apeldoorn. Op maar liefst vier onderdelen stond zijn naam op de startlijst. Het eerste onderdeel was de 800 meter. Hier finishte hij als vierde in een tijd van 2:27,04. Daarna moest hij zich ook weer snel klaar maken voor de 200 meter. Nog goed opgewarmd van de 800 meter, liep Rob een goede race op de 200 meter sprint. Zijn tijd van 30,49 leverde hem een plek op het podium op. Daarna had Rob even pauze, maar de 1500 meter stond al weer snel op het programma. Hier was een vierde plaats het hoogst haalbare. Nog geen 20 minuten later startte Rob zijn laatste onderdeel van de dag, de 400 meter. Maar of het de korte voorbereiding was, of vermoeidheid van de voorgaande onderdelen. De 400 meter was niet Robs beste prestatie van de dag. Hier kwam hij bij de masters als laatste over de finish. Maar Ondanks deze afsluiter kan hij tevreden terugkijken op zijn start van het indoorseizoen.

Tekst: Remco Bos