Afgelopen week vond in Zuidwolde de Lexis Crossloop plaats. Traditioneel een wedstrijd waar HAC’63 goed weet te presteren. Ook dit jaar was er succes op verschillende afstanden. Het succes begon al bij de jeugd waar Nora Lynn Otten als eerste bij de meisjes 6-9 jaar over de streep kwam, gevolgd door Bo Kuhnen. Bij de meisjes 10-12 jaar werd Tess Kuhnen knap eerste.

Om 13.30 uur kwam een grote groep sporters uit op de 5 en 10 km. Het was een zwaar parcours met een aantal vervelende heuveltjes en veel wind.Bij de dames 5 km werd Tamara de Vries ruim eerste in een tijd van 21.44. Tamara loopt het laatste half jaar sterk en staat regelmatig op het podium. Marielle Lensen werd 3e in een tijd van 23.59. Bij de heren 5 km werd Horst van den Berg knap 2e in een tijd net boven de 20 min.

De  10 km bestond uit 2 zware ronden.  Dij de dames was het een spannende strijd om plek 1 en 2. Ine Strijker uit Ruinen werd net 2e in een tijd van 42.08. Het was voor haar een training. Woensdag wil weer strijden om een podiumplek tijdens de 5 km Erflandenrun. Antien van der Vegt werd onderweg oa aangemoedigd door haar eigen kinderen. Dit gaf haar een extra boost. Ze werd dan ook knap 3e in een tijd net onder de 46 min. Daarmee was ze dik tevreden.

Bij de mannen op de 10 km ging de strijd om plek 1 en 2 tussen Maarten van Dijk en Harm-Jan Martens het was voor hun een progressieve duurloop binnen een wedstrijd. Bij 8 km ging het gas er volledig op.Harm-Jan Martens kwam net al eerste over de streep in een tijd van 38.03 en Maarten van Dijk kwam een seconde later over de eindstreep. Het was een spannende strijd tussen beide heren. Jeroen Thalen werd knap 3 in een tijd van 39.24.

Tekst: Gerko de Roo
Foto: Gerko de Roo