Stuifzand – afgelopen zondag werd de tweede editie van de Bork Stuifzandrun georganiseerd. Met nagenoeg evenveel deelnemers als vorig jaar en goede prestaties kan de organisatie terugkijken op een geslaagde dag. Op veel podia was van HAC’63 goed vertegenwoordigd.

Bij de kortste afstand was de winst voor Mika Keizer van AV de Sprinter, hij liep de 1 kilometer in een tijd van 3.36 minuten. De snelste dame, Marit Versfeld, kwam ook van AV de sprinter en volgde vlak achter Mika. Meike de Boer was de eerste atleet van HAC’63 die de finishlijn passeerde. Zij kwam als vierde over de streep en werd daarmee tweede bij de meiden.

Op de twee kilometer wist Wouter de Roo zijn winst van vorig jaar met succes te prolongeren, hoewel Tim van Es hem wel erg kort op de hielen zat. Marnix Prins wist een mooie derde plaats te behalen en zorgde daarmee voor een mooie 1,2 en 3 podium voor HAC’63. Ook bij de meiden was het podium gereserveerd voor HAC’63. Hier wist Sharon Steenbergen de winst te pakken en daarmee Milou Karssies en Marielle Lensen achter zich te houden.

De vijf kilometer werd gewonnen door Bart van Adrichem uit Klazienaveen. Hier wist als enige deelnemer onder de 16 minuten te blijven. Iets meer dan een minuut later voldgde Dave Hulzebos als tweede man. Tonnie Stooten volgde 5 seconden na Dave over de finish, gelegen aan de Hoofdweg in Stuifzand. Bij de dames wist Olga Elling uit Vries met 19.53 als eerste vrouw het parcours af te voltooien. Kristianne Hartman uit Hoogeveen volgde in een tijd van 20.46. Hiermee wist ze Robin Prent net voor te blijven.

De langste afstand was de 10 kilometer. Hier kroonde Ralph Schepers uit Dalfsen zich tot de winnaar van de dag. Jeroen Rutgers uit Nieuwlande kwam als tweede man binnen en Ronald van Lubek wist als derde man de race te voltooien.  Bij de dames was de overwinning voor Iris Dahler uit Hoogeveen. Zij wist met een voorsprong van 5 minuten de winst binnen te halen. Wineke Holtrop uit Emmen passeerde als tweede dame de finish en vanuit de Veluwe overgekomen Melleke Evers wist het rijtje compleet te maken.

Tekst: Remco Bos