Meppel – Ook bij het west Drentse equivalent van de Cascaderun waren leden van HAC’63 aanwezig. En er werden maar liefst 5 podiumplekken gepakt. De beste eindnotering kwam op naam van Eline Glas te staan, zij wist eerste te worden bij de vrouwen op de 4 mijl.

Nadat het eigenlijk de hele week druilerig weer was, was het tijdens de Meppel City Run lekker weer om te lopen. Op de 4 mijl, wisten maar liefst vier atleten bij de eerste tien finishers te behoren, waaronder ook Eline Glas. Zij wist het parcours, dat dwars door het centrum van Meppel liep, in een tijd van 23;21 af te leggen. Voor Eline was het een nieuw persoonlijk record op deze afstand en daarmee wist ze Fleur Baljet van AV Horror met ruim een minuut voor te blijven. Niet veel later volgde ook Ine Strijker over de finish en claimde daarmee de derde plaats bij de vrouwen. Ilona Stille wist, nadat ze eerder dit weekend de Klenckeloop wist te winnen,  met een nieuw pr over de finish te lopen. Het resulteerde in een vijfde plaats. En ook Tamara de Vries wist binnen de top tien te finishen nadat ze met een als zevende de finish wist te passeren.

Alwin Heijting en Erwin Akkerman waren goed voor een tweede en derde plek op de 4 mijl bij de mannen. Beide heren stonden ook vorig jaar op het podium in Meppel. Ook toen werden zij tweede en derde in het klassement. Dit jaar moesten zij alleen Ben Stellingwerf, die een sterke race liep, voor zich laten. Alwin wist op twintig seconden van Ben te finishen in een tijd van 20:39. Erwin claimde de derde plaats nadat hij 21:46 de finishlijn wist te passeren. Hiermee wist hij Lamko Hulzebos, die in 22:06 wist te finishen, buiten het podium te houden. Op de 8 mijl, die twee keer het parcours van de 4 mijl volgde, waren geen podiumplaatsen weggelegd voor leden van HAC’63. Maar hier wisten Henry Rutgers en Heidy Snijders beiden een vijfde plaats op te eisen in het klassement.

Tekst: Hylke Brus en Remco Bos
Foto: Antien van der Vegt