Dit weekend konden de atleten van HAC’63 weer kiezen uit verschillende wedstrijden. Op zaterdag werd er afgereisd naar Nijeveen, Schoonebeek, Nijkerk en Diever. Overwinningen waren er voor Evert Jansen, Alwin Heijting, Jacelyn Gruppen en Antien van der Vegt.

In Nijeveen vond de 32e editie van de Bovenboerloop plaats. Iets na de middag werden de lopers weggeschoten voor een halve marathon door landelijk gebied. De snelste atleet van HAC’63 was Bram Veenboer. Hij passeerde als 2e de finishlijn in 1 uur 18 minuten en 54 seconden en won de wedstrijd in de categorie mannen senioren. Arjan Gruppen werd 3e in dezelfde categorie en liep naar een tijd van 1’25”12. Teamgenoot Mesfun Habtab was iets sneller en zijn 1’21”45 was goed voor een 2e plaats bij de mannen 40+.
Evert Jansen ging in Nijeveen van start op de 4 mijl. Hij won de kortste afstand met een voorsprong van bijna 20 seconden. Hij raffelde de 6,4 kilometer af in 23 minuten en 13 seconden.


In Schoonebeek liep Alwin Heijting naar de winst op de 10 kilometer bij de Snertloop. Met zijn tijd van 33’25 passeerde hij ruim als eerste de finishlijn.
Bij de Koude Polderloop in Nijkerk maakte Jacelyn Gruppen haar comeback na 8 maanden blessureleed. Na een lange solo wedstrijd liep ze naar de winst bij de dames in 36’15. Met deze tijd verbeterde ze ook het parcoursrecord met meer dan een minuut.
Antien van der Vegt was de snelste dame op de 10,5 kilometer bij de Boscross marathon in Diever. Ronald van Lubek liep de dubbele afstand en mocht na afloop plaats nemen op het tweede treetje van het podium.

Tekst: Jacelyn Gruppen