Op zaterdag 25 maart werd voor de achttiende keer de Drents-Friese Wold Marathon georganiseerd. Een aantal atleten van HAC’63 waren naar Diever afgereisd om daar door de bossen van het Drents-Friese Wold te lopen. Op deze mooie zonnige dag was de 10 kilometer het eerste onderdeel dat op het programma stond. En hier was meteen succes voor HAC’63. Alice Balde-Schut wist als eerste dame de finish te halen in een tijd van 0:47:35. Hiermee was ze niet alleen de beste dame van de dag, maar ook de beste atleet van HAC’63 op de 10 kilometer.

Het volgende succes kwam van Tom van Tellingen. Hij kwam als derde over de finish nadat  hij het parcours van de 28 kilometer had afgelegd. Hij bleef netjes onder de twee uur met een tijd van 1:59:43. Ook Claudia van Tellingen deed mee aan de 28 kilometer. Zij kwam als zesde vrouw over de finish.

Ook aan de marathon zelf deden leden van HAC’63 mee, hier waren de beste prestaties voor Roel Kleine en Wessel Kranghand die beiden in exact de zelfde tijd van 3:50:55 over de finish kwamen. Dit leverde hen een gedeelde twintigste plaats op.

Tekst: Remco Bos
Foto: via Hans Breider