Lemelerberg – Afgelopen zaterdag vond voor de elfde maal de Lemelerbergloop plaats. De meeste HAC´63 atleten kozen voor de langere afstand over 10.8 kilometer, waarbij over drie ronden een paar fikse kuitenbijters overwonnen moesten worden.

Harm-Jan Martens ging gelijk vooraan mee. Er werd enorm hard gelopen en terugkomende van een lichte blessure mist de echte topvorm nog . Hij wist uiteindelijk goed door te zetten, en kwam als derde bij de senioren over de streep. HAC’63 atleet Bert Karssies profiteert nog van de vele kilometers die hij maakte als marathonvoorbereiding. Hij ging gelijk hard van start. Trainingsmaatje Bram Veenboer van HAC’63 liep in de eerste ronde vlak achter hem, maar kreeg het in de laatste ronde zwaar en moest Bert laten gaan. Aard Van der Vinne, regelmatig trainend op de Lemelerg berg, ging terugkomend na een rugblessure, rustig van start. In het tweede en derde rondje versnelde hij en uiteindelijk wist hij maar op een halve minuut van Bert te finishen. Met zo’n 30 seconden verschil belandde Aard net naast het podium. Gerrit Voortman is regelmatig te vinden op de Lemelerberg voor een trainingsrondje en kan klimmen als geen ander. Hij deed het net andersom, hij ging hard van start, maar moest toch in de tweede helft toegeven. Het was nog snel genoeg voor een derde plaats op het podium bij de 50+.

Terschelling – Terschelling stond afgelopen weekend in het teken van hardlopen. De Berenloop met haar verschillende afstanden trekt altijd veel deelname. Jacelyn Gruppen werd maandenlang gehinderd door een blessure aan haar voet. Zaterdag liep ze sinds maanden weer een wedstrijd. Ze was met haar 37.07 de snelste dame op de 10 kilometer. Tamara de Vries van HAC’63, de afgelopen maanden regelmatig op het podium te vinden op de kortere afstanden, maakte hier haar debuut op de halve marathon. Op het strand stond een flinke wind, waardoor Tamara het zwaar kreeg, maar zij wist haar doel (<1.35 te behalen). Een knappe tijd voor een eerste halve marathon. Voor haar vriend Erwin Akkerman is de halve marathon één van zijn favoriete afstanden. Hij werd hier eerste in de categorie 40+, maar kwam knap als derde overall over de finish.

Tekst: Antien van der Vegt