Hoogeveen –  Sportcomplex Bentinckspark aan de sportveldenweg in Hoogeveen was vandaag het decor van de Special Heroes Challenge. De sportvelden, de atletiekbaan, het zwembad en de sportzalen in het Activum werden hiervoor gebruikt.

Bijna 400 leerlingen met een verstandelijke beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs uit Drenthe en Overijssel reisden af naar deze sportdag die werd georganiseerd door Special Heroes en Sportief Hoogveen. Ook kinderen met een lichamelijke beperking deden mee.

In samenwerking met de lokale sportverenigingen, sportaanbieders, zwembad de Dolfijn en studenten van het Drenthe college werd een ruim en uitdagend sportaanbod samengesteld. Judo, voetbal, tennis, badminton, korfbal, handbal, atletiek, streetdance en zwemmen zijn enkele voorbeelden van de aangeboden clinics, 3 rondes van 50 minuten. Ook een aantal trainers van HAC’63 verzorgden een workshop, bestaande uit. De leerlingen maken op deze wijze kennis met atletiek.

Er waren veel sportaanbieders aanwezig om kinderen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs een onwijs gave sportdag te bezorgen. En het werd een fantastische dag met prachtig weer. De leerlingen hebben genoten en de organisatie ook!
Volgend jaar zal de Sport Heroes Challenge georganiseerd worden op vrijdag 7 juni 2024.
Tekst en foto’s Evelyn Bouwknegt