Ommen/Emmen – Op donderdagavond 23 maart 2023 was de talentengroep van HAC’63 goed aanwezig tijdens de baancarrousel in Ommen. Voor veel atleten de eerste baanwedstrijd van het jaar. Sommige jeugdige lopers kozen juist voor een wegwedstrijdje. Zo was er op 25 maart 2023 de Lenteloop in Emmen. In beide wedstrijden werden er mooie uitslagen gehaald.

Tijdens de baanwedstrijd in Ommen werden er verschillende afstanden gelopen. De tijden van Reinout Venema en Tara Benjamins sprongen er uit op de 800m. Ze liepen respectievelijk 2:25 min en 2:38 min. De rest van de groep dook ook allemaal bijna onder de 3 minuten grens. Er werden veel PR’s gelopen. Volgens trainer Jan ten Cate mogen de jonge lopers en loopsters allemaal tevreden terugkijken. De groep, onder leiding van trainer Ten Cate, is te zien op de foto. Op deze foto mist Mariëlle Lensen. Zij moest op dat moment starten voor haar 3000m. Hier zette ze een uitstekende prestatie neer. Ondanks de wind en regen liep ze een strakke tijd, namelijk 11:11 min.

Twee dagen later nam Tara Benjamins ook nog deel aan de Lenteloop in Emmen. Na een spannende eindstrijd wist ze de overwinning te pakken bij de meiden. Ze rondde de 2 km af binnen de 8 min. Myrthe Woltingh en Daphne Veuger reisden ook af naar Emmen. Tijdens deze 2 km stond er veel wind. Dit deerde de meiden niet. In dezelfde categorie als Tara werden zij respectievelijk vierde en vijfde. Bij de jongen wist Rafael Ruisch er met de winst vandoor te gaan. Hij liep een mooie tijd van 8:18 min over de 2 km. De jeugdige atleten laten zien al uitstekend in vorm te verkeren. En dat al zo aan het begin van het baan- en wegseizoen!

Tekst J. ten Cate en L. Prins. Foto: J. ten Cate