Riesenbeck (DE) – Eindelijk weer een wedstrijd voor HAC´63 atleten in het mooie Riesenbeck. Na 2 jaar afwezigheid werd er vorige week weer door diverse HAC´63 atleten gestreden in de mooie heuvelachtige omgeving van het Tecklenburger Land. Eindelijk weer eens in het startvak staan, weer een startnummer opspelden en finishen. En dat gewoon 6 dagen achterelkaar.

Een makkie voor Erwin Akkerman, voor de vierde keer op rij, was hij ook dit jaar de snelste over ca. 140 km in 6 dagen. Genoten heeft hij van de klimmetjes, waar hij op zijn best is en van het publiek dat hem al aardig begint te kennen. De eerste twee dagen pakte hij al een paar minuten voorsprong op de nummer twee, waardoor hij op de slotetappe eigenlijk al zeker was van de winst. Wat hij het moeilijkste vond van deze 6 dagen hardlopen? Een toespraak op het podium houden in het Duits, volgens hemzelf.  

Bert Karssies was dit jaar ook weer van de partij. Na een voorzichtige start, stelde hij in de laatste dagen zijn 2e plaats in zijn leeftijdscategorie veilig. Uiteindelijk kwam hij na 6 dagen knap als 10e loper overall over de streep. Aard van der Vinne had dit jaar een matige voorbereiding. Normaal is hij wekelijks op de Lemelerberg te vinden, maar door blessures lukte het hem niet veel kilometers te trainen. Echter net op tijd was hij weer fit, en wist de winst te pakken in de categorie 50 plus. Echt spannend werd het niet, want hij wist elke etappe de snelste te zijn in deze categorie. Jan-Bart Kip en Erwin Kip waren er deze editie ook bij. Voor Erwin was het nog spannend of hij de 6 dagen uit zou kunnen lopen, door een blessure had hij zich niet goed kunnen voorbereiden. Jan-Bart liet zich niet gek maken en liep elke dag een gedegen wedstrijd. Jeroen Thalen kreeg in de 2e etappe last van een eerdere kuitblessure. Hierdoor moest hij wat gas terugnemen, maar hij wist de 6 dagen wel te volbrengen. Op de laatste etappe wist hij zelfs nog een goede tijd neer te zetten.

Ook bij de dames waren er uitzonderlijke prestaties. Voor Tamara de Vries was het de eerste keer als deelnemer. Al jaren was ze van de partij als toeschouwer voor haar vriend en overall winnaar Erwin, maar nu besloot ze ruim een maand van tevoren toch mee te doen. De kilometers had ze wel in de benen, maar deze klimmetjes was ze toch niet gewend. Ze wist het goed vol te houden en uiteindelijk wist ze de derde plek in haar leeftijdscategorie veilig te stellen. Een uitzonderlijke prestatie was er ook voor Lidia Meijer. Ze had immers nog een startnummer van de vorige twee edities die op het laatste moment niet doorgingen. In december werd ze moeder van dochter Liz, 5 maanden later wist ze lachend de 6-daagse te volbrengen. Ze was alweer lekker in training en besloot gewoon van start te gaan, die heuveltjes liggen haar ook wel. Ze pakte ook nog gewoon even de 3e plek in haar categorie. Ook Cathy van Es besloot dit jaar zich eens aan de 6-daagse te wagen en werd overtuigend eerste in de categorie 50+.

Jans Berghuis was ook weer van de partij, hij is immers een grote liefhebber van bergloopjes. Dit jaar had hij een iets mindere voorbereiding, maar hij volbracht ogenschijnlijk makkelijk deze 6-daagse. Anja Bennink had vanwege een blessure aan haar voet, geen kilometers in de benen. Van tevoren had ze niet gedacht deze 6 dagen vol te houden, maar de jarenlange ervaring in deze omgeving kwamen haar goed van pas. De laatste dagen waren pittig, maar zij haalde overtuigend de finish. Margriet Westrik liep de afgelopen 2 jaar haar eigen 6-daagse, maar deze versie in de heuvels viel haar op de 3e dag zwaar. Ze herpakte zich op de vierde dag en liep ook deze 6-daagse met gemak uit. Marian Booijink is altijd in haar element op de lange trails, ook deze dagen wist zij goed te volbrengen. Voldaan maar lachend stond ze bij de finish. Voor Manon Vos was het zeker niet de eerste keer en meestal is ze ook van de partij bij de Teutolauf in dezelfde omgeving. Samen met haar loopmaatjes Jozina Ernst en Alida Jansma waren ze er ook dit jaar weer bij. Deze dames waren zelfs nog elkaars concurrenten in dezelfde leeftijdsklasse. Maar zoals altijd lieten ze zich niet gek maken en liepen in eigen, maar gedegen tempo de 6-daagse uit. Speciale complimenten voor mee fietsers en coaches als Gerrit Voortman, Jan ten Cate en Jannes Heijnen die alle dagen met de lopers meegefietst hebben!