Vlieland – Afgelopen zondag verdedigde Erwin Akkerman van HAC’63 zijn titel op de 10 zeemijl bij de Vuurtorenloop op Vlieland. Deze 18,5 kilometer lange route bestaat uit een zwaar parcours over strand, mooie duinpaden, door de haven en door het dorp. Hierbij moet twee keer een lange klim (stijgingspercentage 14,5%) naar de vuurtoren bedwongen worden. Akkerman wist ondanks behoorlijke tegenwind na vier kilometer al een gat slaan met zijn concurrenten en kon de wedstrijd gecontroleerd en ontspannen uitlopen. Zijn partner Tamara de Vries ging na een lichte blessure weer van start op de 5 zeemijl (9,26 km). Zij stond met een mooie vierde plaats dit keer net naast het podium.

Snelle tijden voor HAC’63 atleten tijdens Run van Gieten

Gieten – Afgelopen zaterdag ging een drietal atleten van HAC’63 van start tijdens de 11e editie van de Run van Gieten. Sander Kikkert werd 3e op de 5 kilometer in 17 minuten en 51 seconden. Rob van de Graaf en Arjan Gruppen stonden aan de startstreep van de dubbele afstand. Na een plaatselijke ronde door Gieten ging het parcours verder door het buitengebied. Rob van de Graaf keerde als eerste 50-plusser weer terug in Gieten na 37 minuten en 12 seconden. Teamgenoot Arjan Gruppen verbeterde zijn persoonlijk record met bijna een halve minuut. Zijn tijd van 38 minuten en 47 seconden was goed voor de zesde plaats bij de mannen senioren.

Harmen de Vries zegevierde gisteren tijdens de Kastelenloop in Diepenheim. Hij won de halve marathon bij de mannen 45+ in 1 uur 18 minuten en 8 seconden.

Tekst: Antien van der Vegt en Jacelyn Gruppen
Foto: Tamara de Vries