Atletiekbaan

HAC’63 huurt de atletiekbaan van de Gemeente Hoogeveen

Trainen op de baan buiten de trainingsuren is niet toegestaan en kan leiden tot vervelende toestanden met de gemeente, navorderingen etc. Dat willen we niet. Gebruik van toiletten en douches in  de sporthal zijn mogelijk tijdens trainingen en wedstrijden tot minimaal een half uur na afloop.

Trainen op de baan op eigen gelegenheid mag uitsluitend onder toezicht van een trainer. Dit heeft in de eerste plaats te maken met de veiligheid, maar ook met de aansprakelijkheid en financiële gevolgen van eventuele schade. De verzekering geldt namelijk alleen voor leden in geroosterde tijdvakken en bij aanwezigheid van toezicht.

De vereniging kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of schade aan kleding, meegebrachte spullen of voor letsel ontstaan tijdens het gebruik van de accommodatie.

Help mee om alle materiaal in goede staat te houden 

Dus leg na gebruik van het trainingsmateriaal schoon terug op de juiste plek, trek na de training het net over de verspringbak, laat na het werpen het net omlaag, voorkom schade van de witte afdekdelen door te zware drukpuntbelasting, enzovoort.

Houd de baan vrij van zand of ander vuil. Waaronder ook kauwgom! Afval neem je mee naar huis of deponeer je in de daarvoor aangewezen vuilnisbakken. 

Vermijd scherpe voorwerpen of puntbelasting. Geen naaldhakken, nordic poles, skeelers of skates, etc. De maximale spike lengte is 6mm.

Gezond en veilig sporten

Het afspelen van muziek of het gebruik van versterkte spraak is niet toegestaan, tenzij hierover overleg is geweest met de beheerder en/of omwonenden.

Op en rond de atletiekbaan is het volledig rookvrij. Gebruik van alcohol of versterkende middelen is niet toegestaan.

Laatste update: 27-02-2023