Hoogeveen – Ondanks een temperatuur van circa 30 graden, lieten de meeste HAC’63 atleten zich niet kennen en gingen gewoon van start tijdens deze 5e editie van de Erflandenrun. Geen weer om snelle tijden te lopen en vooral niet meer te geven dan nodig, aldus tien kilometer winnaar Lamko Hulzebos.

Er werd woensdagavond gestart met de G-loop en de kidsloop. Veel blije gezichten waren te zien na afloop van de G-loop. De Hoogeveners Jorian Seubers (nummer 1), Martijn Gohl (nummer 2) en Richard van Holten (nummer 3) mochten plaatsnemen op het podium. Ook op de kidsloop waren de jonge HAC’63 atleten goed vertegenwoordigd. Op de kilometer was de derde plaats bij de jongens voor Ruben Eefting, de tweede plaats bij de meisjes voor Kate de Jonge, beiden woonachtig in Hollandscheveld. De twee kilometer werd ruim gewonnen door Hoogevener Milan Linthorst, met op nummer twee en drie Wouter de Roo en Kervins Lensen. Een spannende strijd bij de dames op deze afstand, waarbij Imre Bouwland uit Hoogeveen net een seconde eerder de finishlijn passeerde dan Milou Karssies uit Hollandscheveld. De derde plek op deze afstand was voor de Hoogeveense Lisanne Venema.

De snelste loper op de 5.3 kilometer was Jeff Poelman uit Hoogeveen. Het leek eerst een spannende strijd te worden met zijn loopmaatje Bastian Zandbergen uit het Budgetbestrating.nl/ Runnersworld Hoogeveen team, maar Bastian kwam in de tweede ronde net tekort om mee te kunnen gaan. Bij de vrouwen op deze afstand was de snelste loopster Annemieke de Lange uit Assen. Vlak achter haar finishte de Hoogeveense Ilona Schra als tweede. Een mooie derde plek was er voor de jongere HAC’63 atlete Laura Prins. In de categorie 35+ was er bij de dames een waar HAC’63 podium met Cathy van Es op de eerste plek. Weer terug van een blessure liep zij een solide race en vooral een sterke tweede ronde. De tweede plaats was voor nieuwkomer Trea van Goor. Zij was goed tegen de warmte bestand en haar voorsprong na ruim 5 kilometer was net genoeg om nummer drie van HAC’63 Antien van der Vegt voor te blijven.

Ook op de langste afstand was er ook een volledig HAC’63 podium. De winst op de 10.6 ging naar Lamko Hulzebos uit Zuidwolde. Goed hersteld van zijn marathon in april liep hij dit keer ontspannen naar de eerste plaats. Hij had een ruime voorsprong op nummer twee Rob van de Graaf uit Hoogeveen en nummer drie Jannes Dolfing uit Westerbork. Ine Strijker uit Ruinen was verreweg de snelste dame op de 10 kilometer. Zij besloot tijdens deze zomerse omstandigheden niet te diep te gaan. Iris Dahler werd nummer twee en Jantine Geurken nummer drie op deze langste afstand.

Tekst: Antien van der Vegt
Foto: Doldersum Fotografie