Op zaterdag 3 september, tussen 13:00 uur en 17:00 uur, kunnen alle voorbijgangers op Hoofdstraat Zuid in Hoogeveen kennismaken met en meedoen aan een 60m sprint op een sprintbaan.  De snelste man en de snelste vrouw die middag winnen een trainingsstage op Papendal én mogen later in een eigen serie mee sprinten bij de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek Indoor!

Wie o wie zal dit onontdekte talent in Hoogeveen zijn?

Urban Athletics Series is een initiatief van de Atletiekunie waarbij er elke zomer in meerdere stadscentra de atletieksport wordt gepromoot.  Dit jaar kunnen de snelste inwoners van Assen, Harderwijk, Haarlem, Sittard, Hengelo, Amersfoort, Breda, Apeldoorn, Almere en Hoogeveen het tegen elkaar opnemen bij een écht NK Indoor, later dit jaar. Een unieke kans voor fanatieke hardlopers die altijd hebben gedroomd van het grootste podium.

Churandy Martina is zonder meer enthousiast is over dit ludieke initiatief van de Atletiekunie: “Zelf ben ik natuurlijk gek van sprinten en atletiek. Daarom wil ik nog doorgaan tot Parijs 2024. Ik hoop dat we met de Urban Athletics Series nog veel meer mensen warm kunnen maken voor de atletieksport. Dat een willekeurige man of vrouw met een passie voor atletiek kans maakt op deelname aan de NK Indoor vind ik echt heel gaaf!’’

Zie hieronder de link voor een impressievideo’s: 

https://www.youtube.com/watch?v=pvnl75Cfads

en

https://we.tl/t-T7bjzSGfFq

HAC’63 ondersteunt met een paar enthousiaste atleten bij de opbouw, het afbreken en het beantwoorden van vragen van voorbijgangers. Maar hoe leuk zou het zijn als er meer HAC’63 atleten bij zijn!

Wil je helpen bij dit fantastische evenement op 3 september van 10 – 15 uur en/of van 14 – 18 uur? Stuur dan zo spoedig mogelijk een mail naar voorzitter@hac63.nl of penningmeester@hac63.nl