Na een maandenlange voorbereiding, reisden zaterdag zes atleten met trainer Jan ten Cate van HAC’63 af naar Keulen. Zondag gingen zij van start in één van de grootste marathons van Duitsland, waar naast het sportieve element, sfeer centraal staat. Ondertussen is de marathon is uitgegroeid tot een waar spektakel in de Duitse (carnavals)stad.

De ervaren mannen gingen weg op een tijd onder de drie uur. Jerome Corba en Evert Jansen debuteerden op de 42,1 kilometer en hadden beiden geen gemakkelijke marathon. Jerome had gelijk wat last van zijn kuiten en had moeite om het tempo vast te houden, hij moest de tweede helft toegeven en finishte in een tijd van 3 uur 18 min. Evert ging erg voortvarend van start en na een snelle eerste helft moest ook hij in het tweede deel veel toegeven. Hij wist wel in de mooie tijd van 3 uur en 14 minuten te finishen.

De andere HAC’63 atleten liepen al meerdere marathons en wisten beter wat ze konden verwachten. De in vorm verkerende Aard van der Vinne ging snel van start en wist het tempo lang vol te houden. Hij finishte in 2 uur en 51 minuten, maar ook hij moest in de laatste kilometers, net als de overige drie, iets toegeven. Bert Karssies wisselde onderweg een paar keer stuivertje met Albert-Jan de Haan, maar uiteindelijk kwamen ze tegelijk over de finish in 2 uur en 58 minuten, een paar minuten van hun PR. Jeroen-Pieter van de Vliet, liep een geweldige race. Hij had het minste verval en wist met zijn tijd van 2 uur en 53 minuten maar liefst 4 minuten van zijn PR af te knabbelen. Onderweg werden de zes HAC’63 atleten begeleid door een terecht trotse trainer, want alle mannen liepen hier een persoonlijk record.

Tekst: Jan ten Cate en Antien van der Vegt
Foto: Hilde Tuijt