Het was een week vol leuke hardloopevenementen in en om Hoogeveen. Nu de zomertijd is ingegaan, kunnen er ’s avonds weer wedstrijden gelopen worden en mede door het beginnende zomerweer, gingen veel HAC’63 atleten van start. Afgelopen dinsdag vond vanaf de atletiekbaan de Primera de Haan Run plaats, vrijdag  de boulevardloop in Nieuweroord en zaterdag de halve van Ommen, met diverse kortere afstanden. Op zondag was de vier mijl van Emmen.

Hoogeveen – Op de vier mijl van de Primera de Haan Run was Erik Driesen uit Vollenhove vanaf de start de sterkste man. Om de tweede plek werd tot op de finish gestreden door twee HAC’63 atleten. Gert-Jan Stevens wist net twee seconden eerder dan teamgenoot Maarten van Dijk te finishen. Bij de dames was de Hoogeveense Ilona Schra veruit de snelste. Als tweede kwam HAC’63 atlete Antien van der Vegt over de streep, op de voet gevolgd door Kike Velting. In de diverse categorieën waren er podiumplaatsen voor HAC’63 atleten Jannes Dolfing, Bert Karssies, Claudia van Tellingen, Cathy van Es en Laura Prins. Ook op de 800 meter G-loop, waren de atleten van HAC’63 goed vertegenwoordigd. Na twee ronden over de atletiekbaan was Berend-Jan Nijmeijer de snelste man. Jorian Seubers en Peter Jacob Nijmeijer hadden een close finish om de tweede en derde plaats. De damesloop werd gewonnen door Margriet Meijer uit Zuidwolde, de tweede plaats was voor de bij HAC’63 trainende Marije Arkes. Derde plaats was  voor Janneke de Jong uit Zuidwolde.

Nieuweroord – Drie dagen na Hoogeveen vond afgelopen vrijdagavond, op het nieuwe parcours, in Nieuweroord de Boulevardloop plaats. De HAC’63 atleten lieten mooie resultaten zien. Een loop waarin vooral de jeugd van HAC’63 goed vertegenwoordigd was. Finley Mol en Joelle Otten wonnen de kortste afstand over 450 meter. Op de 900 meter was de jonge HAC’63 atlete Meike Boer de snelste, terwijl Ruben Eefting de 1350 meter op zijn naam schreef. De 1800 meter werd gewonnen door HAC’63 atleet Milan Linthorst. Bij de meisjes won Sharon Steenbergen deze afstand en zij moest Milan maar zes seconden voor zich laten. Op de vier mijl liepen bij de heren senioren de twee HAC’ers Bert Karssies, Albert-Jan de Haan samen met Sjoerd Bakker van Groningen atletiek lang samen. Bert plaatste een kilometer voor de finish een stevige demarrage en liep zo alleen naar de finish toe. In de sprint snelde Albert-Jan naar plek twee. Bij de Dames liep HAC’63 atlete Joyce Kats naar een mooie tweede plek gevolgd door Marian Booijink, ook een atlete van HAC’63.

Ommen – Afgelopen zaterdag waren diverse HAC’63 atleten actief op verschillende afstanden. Op de vijf kilometer waren er podiumplekken voor HAC’63 atleten Jeff Poelman (tweede) en Kasper Bisschop (derde) en bij de dames, Antien van der Vegt (tweede 40+). Tamara de Vries werd vierde, maar liep wel een nieuw persoonlijk record. Op de tien kilometer werden de (warmere) weersomstandigheden wat zwaarder. HAC’63 atlete Ine Strijker kwam als derde vrouw over de finish, en werd tweede in de categorie 40+. De derde plaats bij de senioren was voor Sabine Nijstad. Jannes Dolfing was eerste man in de categorie 40+. Bij de mannen 50+ een knappe prestatie van HAC’63 trainer Gerrit Voortman. Hij wist met Falco voortduwend in zijn ‘running roelstoel’ de derde plaats bij de mannen 50+ te behalen. Op de halve marathon waren er dit keer geen podiumplekken voor HAC’63. Voor Bert Karssies was het de derde wedstrijd deze week, samen met team genoot Aard van der Vinne zag hij het als een perfecte trainingswedstrijd in voorbereiding voor de Riesenbecker Sixdays, die over een maand in Duitsland plaatsvinden.

Emmen- Afgelopen zondag werd er gestart in de 4 mijl van Emmen. Heerlijk weer om te lopen, maar toch moesten de lopers hier ook wennen aan de eerste warme dagen van het jaar. Zowel Alwin Heijting als Eline Glas van HAC’63 wisten deze vier mijl met overmacht te winnen.

Tekst: Antien van der Vegt